3G- og 4G-dækningen på det centrale og østlige Sjælland

Vil du bruge smartphone eller mobilt bredbånd på det centrale eller østlige Sjælland?

Så bør du have styr på dækningen, for ellers risikerer du at ende med en forbindelse, der er så langsom, at det ville være hurtigere at sende brevpost i stedet for e-mails.

I alt er der tre netværk, der bruges til smartphones og mobilt bredbånd. De tre netværk drives af 3, TDC, Telia og Telenor – de to sidstnævnte har fælles netværk. Der er mange flere udbydere, men de mindre udbydere lejer sig ind på ét af netværkene. Vi har set på dækningen på det centrale og østlige Sjælland på de tre netværk.

Analyse af dækningskortene

TDC:TDC har ganske fornuftig dækning i området. Langs kysten fra København mod Køge er der generelt fin og ret problemfri dækning, men både sydvest og sydøst for Køge begynder der at være flere betydningsfulde huller i dækningen. Blandt andet øst for Faxe og i store dele af området omkring Store Heddinge er der problemer med at opnå gode hastigheder. Også mellem Haslev og Borup er der ret ringe dækning.

Der er dog 4G-dækning i en ret stor del af området, og rigtigt mange steder, er det derfor muligt at fange 4G-signaler hos TDC. Omvendt er der dog også mange steder, hvor dine hastigheder ikke er specielt høje på hverken 3G- eller 4G-netværket. Derfor kan det være en god idé at undersøge dækningskortet, hvis du ikke bor i en af de større byer i området.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee.

3: 3’s dækning er generelt fornuftig men ikke prangende i området. I størstedelen af området kan du få rigtig gode hastigheder, men der er også flere områder, hvor du kan ende med en reelt ubrugelig forbindelse.

I området lidt sydøst for Køge er der større områder, hvor 3’s kunder må spejde langt efter sendemasterne – særligt langs kysten. Generelt er dækningen en del bedre i den nordlige del af det centrale Sjælland, medmindre du er vest for Borup og nord for Ringsted, hvor der er større problemer.

3 har 4G-dækning i enkelte byer i området – blandt andet Haslev, Køge og Borup, men 4G-dækningen er endnu ikke i særlig høj grad på landet, og de er pænt efter de øvrige på dette punkt.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia/Telenor: Telia og Telenor har slået deres netværk sammen. De fleste steder i landet har de rigtig god 4G-dækning, men netop dette område har ret ringe 4G-dækning – de er bedre end 3, men pænt efter TDC – særligt syd for E20, men også mellem Sorø, Holbæk og Borup.

Sammenlægningen betyder dog, at der er relativt få huller i området på 3G-netværket. Der er dog huller. Særligt øst for Fakse og Karise er der et betydningsfuldt hul, men også i området nordvest for Borup og nord/nordøst for Ringsted, er der huller. Hist og her er der også mindre huller, men udover de nævnte er det kun i ganske små områder.

Øst for Holmegård er der også et mindre område med halvsløj 3G og til dels 2G, så det kan være svært at foretage opkald. Også nordøst for Haslev er der et lille område langs e€7 med meget sløv dækning både til opkald og data.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenor og Telias netværk bruges også af CBB Mobil og Bibob (Telenor) og Call me (Telia)

3 står umiddelbart ringest i området, mens kampen er tæt på 3G-området mellem TDC og Telia/Telenor. På 4G-området har TDC et sikkert forspring, mens Telia/Telenor har et meget lille forspring ned til 3. Begge udbydere står dog stærkest i de nordlige dele af området. De fleste steder i landet er Telia og Telenor ellers meget tæt på TDC på 4G-området, men netop i dette område halter de på nuværende tidspunkt.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning