3G- og 4G-dækningen på det vestlige og sydlige Sjælland

Vil du bruge mobilt bredbånd eller smartphone på Sjælland?

Så er det en god idé at have styr på dækningen i det område, du vil bruge det, for ellers kan du med en forbindelse, der stort set ikke kan bruges til dataoverførsler.

I denne artikel har vi set på dækningen på de vestlige, nordvestlige og sydlige dele af Sjælland, så du kan få et klart billede af, hvor der er god dækning, og i hvilke områder, du bør være særligt opmærksom.

I alt er der tre netværk til mobilt bredbånd / dataoverførsel på smartphones. Vi har set på alle tre netværk. Der er flere udbydere af mobilt bredbånd, men de mindre udbydere lejer sig ind på ét af de tre netværk.

De tre netværk administreres af TDC, 3 og Telia og Telenor – Telia og Telenor deler master i hele landet, efter de ellers tidligere har haft hvert deres netværk.

Analyse af dækningskortene

TDC:TDC har fin dækning i en meget af området, men omvendt er der absolut problemer. Eksempelvis er dækningen mindre god mellem Rude Skælskør og Dalmose, ligesom der i området syd for Tystrup er flere små problemer. Også mellem Slagelse og Frederiksberg er der mindre god dækning.

Nord for E20 i det vestlige Sjælland er der generelt færre problemer, men omvendt – jo længere nordpå du kommer, jo flere problemer begynder der igen at komme. Syd for Skamstrup er der eksempelvis mindre god dækning, og også mellem Skamstrup og Jyderup er der problemer. Også omkring Saltbæk Vig er der problemer med TDC-netværket.

På det mest sydlige Sjælland er der faktisk generelt fin dækning, men særligt mod øst er der flere problemer i området omkring Rekkende, Ambæk og Bønsvig. Generelt er der i området flere steder, hvor dækningen er mindre god.

Alt i alt er TDC dog ganske fint med i store dele af området, og har 4G-hastigheder rigtigt mange steder.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og Onfone.

3: 3 har det mindst detaljerede dækningskort blandt udbyderne, så det er færre huller, der er synlige sammenlignet med konkurrenternes dækningskort.

Der er dog flere huller i området. Nord for E20 er det mest udtalt vest for Borup og hele vejen til Stenlille, samt op mod Hvalsø. Også syd og nordvest for Skamstrup er der problemer med dækningen.

Længere mod syd er der også problemer mellem Næstved, Fuglebjerg og Rude. Desuden er der problemer øst for Holmegaard og hele vejen mod Faxe – dog undtaget af strækningen langs E47.

Udover dette er der generelt kun få problemer, men 3 er dog klart bagest på 4G-området.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia/Telenor: deler master i hele landet.

De fleste stede rhar de god 4G-dækning, men netop dette område, er de mindre godt med. Især syd for hovedvejen mellem Kalundborg og København står det skidt til, omend de langs vestkysten er lidt bedre. Nord for hovedvejen er der dog markant bedre dækning, ligesom der nord og øst for Næstved er bedre 4G.

De mest markante huller er vest og nordvest for Borup, hvor der flere steder også er problemer med mobilsamtaler. Også øst Fuglebjerg er der markante problemer, ligesom generelt på det sydlige Sjælland er en del steder – særligt langs østkysten omkring Præst, Faxe og Mern er så dårlig dækning, at opkald er svært.

Generelt er der flere småhuller, men de er fint med på dækningen generelt – i forhold til TDC er de altså dog pænt efter på 4G-området.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenors og Telias netværk bruges også af CBB Mobil (Telenor) og Call me (Telia).

Generelt om dækningen på Syd- og Vestsjælland

På 3G-området er det en meget tæt kamp mellem udbyderne, hvor det er svært at se, hvem der står stærkest. TDC står til gengæld uden tvivl stærkest på 4G-området.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning