Bredbånds-tv – få kanalerne til dit fjernsyn via dit bredbånd

Søger du alternativer til parabolen eller den lokale antenneforening? Så er bredbånds-tv værd at overveje. I det meste af Danmark kan man således få tv gennem telefonstikket via bredbånds-tv.

Det kræver dog, at du kan få bredbånd af en hvis hastighed via fiber- eller kobbernettet i Danmark – det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor højt hastighedskravet er – typisk vil det ligge omkring 12 Mbit – så har du en forbindelse på over 12 Mbit, skulle der være rigtig gode muligheder for at få tv via dit bredbånd. Det er forskelligt i hvilke områder, de enkelte udbydere kan levere bredbånds tv, så selv om én udbyder ikke kan levere tv via bredbånd til din husstand, kan det godt være, der er andre, der kan.

Flere udbydere tilbyder løsninger til bredbånd via tv. Eksempelvis kører Telia for tiden en skarp kampagne med både bredbånd og tv, men også Fullrate, Mobilic, TDC og DLG Tele tilbyder løsninger, hvor man modtager tv via dit bredbånd på kobbernettet.

Skal jeg have computer tilkoblet mit TV?

TV-signalet er ikke afhængigt af, at en computer står tændt. I bund og grund fungerer bredbånds-tv som kabel-tv: du får dit tv gennem et stik i væggen.

Signalet kommer i udgangspunktet i digital kvalitet, og du skal kombinere abonnementet med et abonnement på bredbånd hos samme udbyder. Signalet skal normalt gennem en boks, før dit tv kan “forstå” signalet, men boksen følger naturligvis med i abonnementerne.

Som regel er det muligt at få tilsluttet ekstra bokse, så man kan have flere fjernsyn koblet på signalet og altså kan se de forskellige kanaler i dit abonnement fra flere forskellige rum. Hver tændt boks bruger dog hastighed – en boks bruger ca. 4 Mbit, som vil blive taget fra din normale hastighed, der altså bliver 4 Mbit lavere pr. tændt boks. De fleste udbydere angiver den hastighed, du modtager, når alle bokse er slukket, men det kan være forskelligt fra udbyder til udbyder.

Normalt er der også flere fordele ved bredbånds tv. Dels får du ofte adgang til en del af kanalerne via nettet, så du også kan se tv på din computer. Desuden vil du typisk kunne leje film fra sofaen, ligesom du ofte vil kunne have en harddiskoptager inkluderet i modtagerboksen. Vær dog opmærksom på, at der ikke er præcis de samme muligheder ved alle udbydere.

Typisk vil du dog opleve det samme problem, som der er i mange parabolabonnementer: det kan være svært at finde pakker, der kombinerer de danske kanaler på tværs af eksempelvis Viasat (TV3-kanalerne) og SBS-tv (Kanal 4, 5 og 6’eren). Især er det Viasat-kanalerne(dog med undtagelse af TV2 Sport), der sjældent følger med – eller i hvert fald koster en del at få med i en ekstrapakke.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning