Gennemgang af 3’s dækningskort

3 var tidlige til at satse benhårdt på 3G-teknologien, og det betyder, at de altid har haft et godt netværk til 3G, der traditionelt har været den centrale teknologi mobilt bredbånd.

Rigtig mange steder kan du få tocifrede hastigheder på mobilt bredbånd, hvilket betyder, at du kan lave stort set alt lige fra at se videoer og tv til relativt hurtig download af filer.

3 står dog umiddelbart ikke længere stærkest på 3G-området, men på 3G-teknologien er det meget tæt mellem udbyderne – og i nogle områder vil de fortsat være de bedste. På 4G-området står de svagest blandt udbyderne, men de er dog efterhånden ved at have haltet gevaldigt ind på konkurrenterne. Især i yderområderne står 3 ikke specielt stærkt på yderområderne.

Dækningen er dog generelt så god, at man mange steder fint kan vælge frit blandt udbyderne, og mange behøver ikke holde sig tilbage, hvis det rigtige tilbud er via 3’s netværk. Omvendt kan man få bedre dækning ved de øvrige udbydere – især hvis man har brug for god 4G-dækning.

3’s dækningskort bruges også af Oister. Længere nede finder du en liste over, hvilke udbydere der er på de forskellige netværk, ligesom du let kan undersøge dækningen i dit område.

Se 3’s dækningskort

Abonnementer på 3’s netværk

Ud over 3 bruger også Oister 3’s netværk. Begge udbydere sælger også abonnementerne uden udstyr og binding. Hos 3 kan du også få mobilt bredbånd med trådløs router eller mobilt wifi, så du kan fordele forbindelsen til flere computere samtidig.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Hvordan du læser dækningskortet

3’s kort kan navigeres som med de fleste andre kort på nettet, ved at flytte rundt og zoome ind og ud på kortet.

Jo mørkere farve, jo hurtigere hastigheder er der. Kortene er kun vejledende, og især hvis man bor i kanten af en farve, er der gode chancer for hastigheden i praksis er lavere. Dækningen er også udendørs, så i praksis vil man typisk have lidt langsommere hastighed alene, fordi man er indendørs.

Hvis man indtaster en adresse i søgefeltet øverst på siden, vil kortet komme med en mere præcis vurdering af, hvilke hastigheder du kan forvente ved udendørs brug. Hvor meget lavere hastighed du skal forvente indendørs kan svinge meget afhængigt af eksempelvis isolering – især nyere byggeri og beton er hårdt at trænge igennem for signalerne, men typisk vil et godt signal ikke blive ringe, men omvendt kan et acceptabel signal godt blive helt ubrugeligt, når du bevæger dig indendørs.

Se dækningskortene

Nedenfor har vi samlet links til udvalgte udbyderes dækningskort, ligesom vi har skrevet, hvilket netværk de enkelte udbydere bruger, så du ikke behøver undersøge det samme dækningskort flere gange.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

3’s dækning generelt

3 tilbyder både 3G og 4G.

Dækningen på 3G-området er generelt rigtig god, men på øerne er der mange steder ringe eller mangelfuld dækning, hvilket inkluderer Lolland-Falster og Bornholm. Det sydlige Sjælland og vestlige Jylland har også mange huller, mens der til gengæld er særdeles god dækning på Fyn.

3 har i manges øjne den bedste 3G-dækning blandt de fire udbydere, men der sker hele tiden nye ting, og der er store geografiske forskelle.

På 4G-området er 3 stadig ringest stillet blandt udbyderne. Henover sommeren 2013 har de dog skruet gevaldigt op for farten, og det er ikke utænkeligt, at de i løbet af 2013 kan presse Telia og Telenor på 4G-området. Til gengæld får de formentlig svært ved at hente TDC, der også virker til at satse hårdt på 4G-udrulningen, og som allerede har et stort forspring til 3.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning