Udbydere: TDC må have misinformeret Erhvervsstyrelsen

Snart bliver det muligt at tilbyde bredbånd uden tv via YouSee’s kabler, men de alternative udbydere er ikke tilfredse med deres vilkår.

Telenor, Telia, Stofa, Kviknet, Hiper, Boxer TV, Dansk Net og Gigabit har derfor i et fælles brev til Erhvervsministeriet gjort opmærksom på, at man ikke er positive over den planlagte prissætning, når det fra 2016 bliver muligt at tilbyde bredbånd via YouSee’s kabler. Det skriver Version2.

Problemet er, at prissætningen er sat, så det er svært at skabe en god forretning, og blandt problemerne er, at man skal have rigtigt mange kunder for at skabe en god forretning. Det betyder, at det især for mindre udbydere vil kunne være svært at konkurrere med TDC og YouSee.

Denne forudsætning for den indgåede aftale mellem Erhvervsstyrelsen og TDC er efter vores bedste overbevisning uden hold i virkelighedenOtte udbydere i samlet brev til Erhvervsministeriet

– Vi har siden fået aktindsigt i sagen og bemærker med bekymring, at Erhvervsstyrelsen har lagt ”vægt på TDC’s tilsagn om at løsningen vurderes forretningsmæssigt bæredygtig af branchen”. Denne forudsætning for den indgåede aftale mellem Erhvervsstyrelsen og TDC er efter vores bedste overbevisning uden hold i virkeligheden, skriver udbyderne blandt andet i brevet.

Det har principielt hidtil været muligt at bruge YouSee’s kabler, men vilkårene har hidtil gjort, at ingen har benyttet sig af muligheden. Håbet blandt både mindre udbydere og Erhvervsstyrelsen har været, at den nye åbning for bredbånd uden tv ville betyde bedre muligheder.

Men de alternative udbydere ser altså ikke specielt gode muligheder for at skabe en god forretning, og derfor står det endnu hen i det uvisse, om udbyderne vil ende med at benytte sig af muligheden på de kommende vilkår, som de i første omgang ser ud til at blive.

TDC har ikke lyttet

Udbyderne mener, at prissammensætningen reelt er sat udelukkende efter TDC’s ønske. Der har været dialog med flere af udbyderne efter opfordring fra Erhvervsstyrelsen, men udbyderne føler ikke, at TDC har tilpasset sig deres ønsker med undtagelse af ét mindre punkt. Udbyderne undrer sig over, at Erhvervsstyrelsen ikke har efterprøvet TDC’s påstand om, at der er opbakning til løsningen.

Generelt er udbyderne i brevet dem, der efter størst sandsynlighed vil være interesseret i at tilbyde bredbånd via YouSee’s infrastruktur uden selv at være ejet af TDC.

Indtil videre er der dog ikke meget, der tyder på, at Erhvervsstyrelsen er lydhøre. Specialkonsulent hos Erhvervsstyrelsen Mette Merkel Brandt skrev 23. Oktober i en mail til Version 2 at:

– Der på nuværende tidspunkt ingen planer er om at TDC skal præsentere/fremsende et revideret udkast til Erhvervsstyrelsen.

Ifølge udbydernes brev til Erhvervsministeriet, er der ikke udsigt til, at vilkårene vil skulle genforhandles før i 2018 – og til den tid vil TDC og YouSee allerede have fået et stort forspring, frygter udbyderne.

Mere viden

Læs nyheden og brevet fra udbyderne på Version2’s hjemmeside

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning