Hvad er 4G+?

4G+ eller LTE Advanced kaldes også ”Carrier aggregation”. Som du måske allerede regnet ud, er det en videreudvikling af LTE teknologien, som i daglig tale bliver kaldt 4G.

De fleste udbydere kalder Carrier Aggregation for 4G+ i daglig tale, men støder du på betegnelsen LTE Advanced, dækker det over det samme. Carrier aggregation udnytter flere forskellige frekvensbånd, og det er med til at give hurtigere hastigheder – i udgangspunktet er hastighederne dobbelt så høje som med almindelig 4G – dette gælder, når der er tale om Double Carrier Aggregation.

LTE Advanced kræver både speciel opsætning i masterne, så de kan sende signalerne, ligesom dit udstyr skal kunne modtage det korrekt.

Indtil videre er der kun meget få telefoner, der understøtter den nye teknologi, men der er ingen tvivl om, at løbende vil blive mere almindeligt, at telefoner kan bruge det, og inden for et års tid vil de fleste nye telefoner formentlig understøtte standarden.

Det kræver også specielt udstyr til mobilt bredbånd, og selv om udbyderen tilbyder 4G+ er det meste udstyr i hovedreglen uden mulighed for at udnytte det – dette for at holde prisen for udstyret lav. Det vil dog formentlig blive mere og mere almindeligt med 4G+ udstyr.

Hvem tilbyder LTE Advanced?

Indtil videre tilbyder 3, TDC og Telenor 4G+. 3 var de første, mens TDC og Telenor noget senere fulgte trop. Imidlertid har TDC nu også Triple Carrier Aggregation i de større byer, og det betyder, at de tilbyder ikke bare dobbelt så høje men tre gange så høje hastigheder i de største byer.

En af forklaringerne på, hvorfor 3 var først, er muligvis, at de via deres frekvenser ikke kan tilbyde lige så hurtige 4G-hastigheder som de øvrige udbydere. Med LTE Advanced kan de alligevel konkurrere om de højeste hastigheder til mobilt bredbånd – i hvert fald med de mindre udbydere.

De mindre udbydere har i udgangspunktet ikke adgang til 4G+.

Endnu er 4G+ dækningen begrænset – det bliver dog løbende udvidet. Umiddelbart er 3 formentlig rigtigt godt med – TDC har kun Triple Carrier Aggregation i de største byer, men Double Carrier Aggregation dækker markant bredere – og det er det produkt, de øvrige tilbyder.

Dækning generelt

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Priser på abonnementer med LTE Advanced

Vi har samlet priser på abonnementer, hvor udstyr og abonnement indeholder LTE Advanced. På nuværende tidspunkt, tilbyder 3 som de eneste en router til LTE Advanced – derfor er TDC og Telenor ikke med i prislisten, men investerer du selv i udstyr og køber SIM-kortet for sig selv, kan du få adgang.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
35 GB 6 mdr. 2440 kr. 140 kr.
(min. pris: 2440 kr.)
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
1000 GB 6 mdr. 2000 kr. 300 kr.
(min. pris: 2000 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning