3G- og 4G-dækningen på Lolland-Falster

Vil du bruge mobilt bredbånd eller smartphone på Lolland-Falster?

Så er det en rigtig god idé at undersøge dækningen på forhånd. Lolland-Falster står ikke øverst på listen, når udbyderne overvejer, hvor man vil sprede ny teknologi, og derfor er der flere huller i udbydernes dækningskort i området.

Ikke desto mindre står det ikke så skidt til, som mange måske tror. Efterhånden er 4G ret udbredt, og det er også generelt tilfældet på Lollan-Falster. Omvendt er der så absolut også huller, men på grund af den dårlige dækning til traditionelt bredbånd, kan mobilt bredbånd ret ofte være en overvejelse værd som reel internetforbindelse.

Der er i alt tre netværk i Danmark, der kan bruges til både smartphone og mobilt bredbånd. De drives af TDC, 3, Telia og Telenor – Telia og Telenor driver netværk sammen, efter de gennem mange år havde hvert deres netværk.

Der er mange flere udbydere, men de mindre lejer sig ind på et af de tre netværk, så deres kunder får adgang til masterne. Vi har set på dækningskortene hos de fire udbydere, så du kan få et billede af, hvordan dækningen generelt er på Lolland-Falster.

Analyse af dækningskortene

TDC: TDC har generelt ret fornuftig dækning i området, og de dækker meget bredt med 4G, hvilket giver gode muligheder for at bruge mobilt bredbånd som eneste forbindelse. Flere steder er 4G-dækningen faktisk bedre end 2G og 3G.

Der er dog også huller i dækningen. Falster er heldigst stillet, men langs østkysten fra omkring Hesnæs og mod syd er der ringe dækning – den bliver dog bedre fra Ulslev. I det mest nordvestlige Vålse er der også problemer. Der er også flere mere lokale problemer, men udover de nævnte områder, er der generelt fin dækning de fleste steder på Falster.

På Lolland er der lidt flere problemer. Blandt andet mellem Døllefjelde, Grænge og Sakskøbing er der flere problemer, og områder, hvor det er svært at foretage opkald. Mellem Vejleby, Nørreballe og Højreby er der også et større område, hvor du skal være glad, hvis der bare er held med at komme igennem med opkald.

Sådanne problemer er der også i store dele af området mellem Stokkemarke og Horslunde, hvor dækningen er meget svingende. Desuden er der problemer på det mest nordvestlige Lolland langs kysten, og der er desuden flere andre små men noget mere lokale huller.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og Onfone.

3: 3 har generelt det mindst detaljerede dækningskort, og du bør derfor være opmærksom på, at der som regel er flere huller, end kortet tyder på.

3 er desuden klart bagest på 4G-området – både i hele landet, men også på Lolland-Falster.

På Falster er der problemer fra Virket og til Hesnæs og generelt langs østkysten et stykke ned. Desuden er der problemer nord vest for Nørre Alslev – reelt i hele området, men særligt langs den nordvestlige kyst. Udover dette er der stort set ikke problemer med dækningen på Falster, der er synlige på dækningskortet.

På Lolland ser det lidt mere sløv ud. Syd for E47 er der generelt ret ringe dækning med undtagelse af strækningen fra Øster Ulslev til Toreby via Kettinge. Langs E47 er der dog generelt fin dækning.

Syd for Nørreballe og mod Landet, er der også et hul med mindre god dækning. Fra Vesterborg og mod vest, er der desuden også generelt ringe dækning, hvis du samtidig er nord for Nakskov. Mange steder er der dog mulighed for at have rimelig dækning, men særligt i Utterslev-området står det dog slemt til.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia/Telenor: Telia og Telenor deler samtlige master i Danmark.

På Falster er de umiddelbart et stykke efter de øvrige udbydere. De har blandt andet problemer langs østkysten omkrings Hesnæs, ligesom de øvrige, men også omkring Virket har de et stort område med ringe dækning, ligesom de på det nordvestlige Falster harproblemer. Også på det vestlige Falster lige syd for E47 er der sløv dækning.

På Lolland ser det også sløjt ud på store dele af øen. Omvendt dækker de måske bedst blandt alle på det sydøstlige Lolland, hvor de kun har markante problemer mellem Øster-Ulslev og Maribo, og på det mest østlige Lolland syd for E47.

Udover dette er der dog flere områder med mindre god dækning. Nordvest for Nørre Alslev er der således sløj dækning, og generelt er der ringe dækning på det meste af den vestlige halvdel af Lolland.Størst er problemet mellem Nørreballe og Landet, men generelt er der problemer i byer som Torrig, Horslunde og Vesterborg. Også langs sydvestkysten er der problemer omkring Dannemare og Vestenskov.

I den østlige del af området, har de generelt rigtig god 4G-dækning, mens de på den vestlige halvdel af Lolland står væsentligt ringere.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenors netværk bruges også af CBB Mobil (Telenor) og Telia (Call me)

Generelt om dækningen på Lolland Falster

TDC står umiddelbart stærkest – især hvis man kun ser på 4G. 3 er umiddelbart foran Telia og Telenor – i praksis er det dog ikke sikkert, forskellen er så stor. Særligt på det vestlige Lolland, ser Telia og Telenor dog ud til at halte efter. På 4G-området er 3 dog klart efter Telia og Telenor.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning