3G- og 4G-dækningen i Midtjylland

Vil du bruge mobilt bredbånd eller smartphone i det midtjyske?

Så skal du være opmærksom på, at du er afhængig af dækningen, hvis du vil have en ordentlig internetadgang. I mange områder vil der være så dårlig dækning, at du skal trille adskillige tommelfingre, selv hvis du bare vil tjekke din mail.

I alt er der tre netværk til mobilt bredbånd og datatrafik på smartphones. De øvrige udbydere lejer sig ind på ét af de tre netværk, så deres kunder får adgang til netværkets master. Vi har set på hvor god dækningen på netværkene i Midtjylland med udgangspunkt i udbydernes dækningskort. De tre netværk er 3, TDC og Telia og Telenor – Telia og Telenor deler master, og har derfor fælles netværk efter de ellers i mange år havde hver deres netværk.

Analyse af dækningskortene

TDC: Dækningen er god i en stor del af området. Særligt strækningen mellem Herning og Århus har god dækning – også længere mod vest. Der er dog også områder, med mindre god dækning. Nord for Bording er der eksempelvis ret ringe dækning særligt i retning mod Kjellerup. Også mod syd er der problemer med dækningen i området, og det kommer blandt andet mellem Brande og Skjern og i området mellem Silkeborg og Ry, hvor dækningen er meget svingende. Desuden er der generelt flere huller i området omkring byer som Nørre Snede, Ejstrupholm og Brædstrup.

TDC har 4G-dækning i store dele af området – det gælder ikke kun de største byer, og faktisk dækker 4G-netværket flere steder en anelse bedre end 2G- og 3G-netværket. Der er dog også områder med mindre god 4G – eksempelvis omkring Karup og ned mod Brande, ligesom der generelt er flere huller i 4G-dækningen syd for strækningen mellem Herning og Århus og i Kjellerup-området.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee.

3: 3 har langtfra god dækning overalt. Mellem Ikast og Silkeborg er der et stort område med mangelfuld dækning, hvis du kommer væk fra hovedvejen primært mod syd, hvor der er markante problemer med selv 3G-dækningen i området omkring byer som Hampen, Bryrup og Them. Nordvest for Grindsted er der også flere steder, hvor dækningen er meget mangefuld. Generelt er dækningen lidt bedre nord for strækningen mellem Herning og Århus, men i Karup-området er der eksempelvis flere huller, og generelt er der en del områder med mangelfuld dækning – især hvis du har brug for data-dækning.

Flest større huller finder du i området melllem Horsens i sydøst, Give i sydvest, Ikast i Nordvest og Harlev i nordøst – i dette store område vil du temmeligt ofte støde på mangelfuld eller ubrugelig dækning – Ry og Skanderborg har dog glimrende dækning, og også 4G-signaler.

3 har 4G i flere byer i området, men omvendt er de ganske tydeligt et godt stykke efter de øvrige på 4G-området. De har 4G i de fleste byer af en hvis størrelse, men byer som Krarup, Them, Aulum og Vildbjerg må spejde langt efter 3’s 4G-master, og generelt dækker de kun i områderne ved de lidt større byer – men byer som Kibæk, Brande, Ejstrupholm og Kjellerup har 4G ved 3.

Bemærk at 3’s dækningskort ikke er helt så kritisk, som de øvriges.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia/Telenor:Telia og Telenor deler master i hele landet.

Selv om netværkene er lagt sammen er dækningen dog ikke perfekt. Mest markante problem er mellem Bryrup og Ikast, hvor der i store dele af området er problemer med selv 2G-signalet. Også øst for Kibæk er der markante problemer også med 2G-signalerne, hvilket også er tilfældet øst for Brande. Slutteligt er der også markante problemer sydvest for Karup.

Herefter er problemerne markant mindre, men mellem Them og Ry er der steder med mindre godt signal. Det samme er der sydvest for Viborg, og i et begrænset område mellem Bjerringbro og Viborg.

Ligesom TDC kan Telenor og Telia til tider have lidt bedre 4G end 3G, og der er 4G langt de fleste steder, hvor der er 3G-dækning, og det gælder således også på landet og i de fleste mindre byer primært undtaget af de nævnte områder.

Telenor har et meget detaljeret dækningskort, så skal du bruge data på en bestemt adresse, kan du som regel få et ret kvalificeret bud via deres dækningskort.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenor og Telias netværk bruges også af CBB Mobil (Telenor) og Call me (Telia)

Der er afgjort flere markante huller ved udbyderne. Umiddelbart tyder kortene på, at 3 generelt er efter både på 3G og 4G – på 4G-området er der ingen tvivl, som dækningskortene ser ud. Hvem der står stærkest af TDC og Telia/Telenor er svært at konkludere endeligt – begge netværk står stærkt og med meget bred både 3G og 4G dækning, men også med markante huller flere steder. Umiddelbart står Telia/Telenor nok en anelse skarpere i den nordlige ende af Midtjylland, mens TDC står stærkere syd for strækningen mellem Århus og Herning.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning