3G- og 4G-dækningen i Østjylland

Jager du mobilt bredbånd eller vil du bruge smartphone i Østjylland? Så er det en god idé at kende lidt til udbydernes dækning i området.

Er du et sted, hvor der ikke er mange master, får du ikke ret meget ud af dit abonnement.

I alt er der tre netværk til traditionelt 3G og 4G. Der er mange flere udbydere, men de mindre lejer sig ind på ét af de fire netværk. Det er præcis den samme dækning, der bruges til smartphone og mobilt bredbånd. Vi har set på dækningskortene i Østjylland hos de tre udbydere, der er 3, TDC, Telia og Telenor – de to sidstnævnte deler master i hele landet, og har dermed i dag identisk dækning, men de har tidligere haft hvert deres uafhængige netværk.

Læs eventuelt også vores artikel om traditionelt bredbånd i Aarhus.

Analyse af dækningskortene

TDC: TDC har ganske fornuftig dækning i det meste af området. Mod syd er der dog problemer nord for Odder, ligesom der generelt er flere problemer vest for E45 eksempelvis ud mod Brædstrup og vest for Harlev.

I selve Aarhus er der generelt får problemer, men nord for Lystrup begynder de første småproblemer at melde sig. På Djursland er de mest markante problemer. Særligt syd for Grenaa langs østkysten er der problemer. Det samme gælder fra Ryomgård og helt op mod nordkysten øst for Allingåbro. Længere mod vest er der også flere problemer i området vest for Hinnerup mellem Hammel og Hadsten, og problemerne går hele vejen op mod Langå og Bjerringbro.

Udover dette er der også flere små problemer, så det kan være en god idé at kaste et nærmere blik på kortet.

Bemærk i øvrigt, at TDC en del steder har en anelse bedre 4G end 3G-dækning.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee.

3: har det mindst detaljerede dækningskort blandt udbyderne, og især de små huller dukker sjældnere op på 3’s dækningskort.

Mod syd vidner kortet generelt kun om meget få problemer. Vest for Skanderborg og Ry er der dog småproblemer, men derudover er der kun små problemer med 3G-dækningen.

På Djursland er der markant flere problemer. Blandt andet omkring Knebel er der markant problemer, og i og omkring Ginnerup er der også flere problemer. Også mellem Nimtofte og Auning er der problemer, ligesom der langs nordkysten er flere problemer særligt mellem Fjellerup og Gjerrild. Også syd for Grenå omkring Ålsråde i særdeleshed, er der problemer med netværket.

Nordvest for Hornslet der er også småproblemer, men ellers er der generelt god dækning i området nord for Århus og op mod Randers Fjord.

Vest for E45 er der dog flere problemer – særligt mellem Hinnerup og Hammel og syd for Hammel og nord for byer som Låsby og Galten. Desuden er der også markante problemer vest for Hadsten.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia og Telenor: deler master i hele landet, og har derfor helt identisk dækning.

De har da også generelt fin dækning i store dele af området. Syd for Århus er der generelt kun få problemer, men i Odder er der mindre problemer, ligesom der vest og sydvest for Odder er et par meget små huller. Langs østkysten syd for Århus og ned mod Norsmunde er der også flere problemer. Nord for Stilling og nordvest for Hørning, er der også mindre god dækning.

På Djursland er der generelt fin dækning, men der er også markante problemer. Blandt andet syd for Grenå er der langs kysten store problemer, ligesom der mellem Auning, Ryomgård og Nørager er betragtlige problemer.

Også vest for Hornslet er der små problemer. Mellem Hinnerup og Hammel er der også småproblemer, men umiddelbart ikke i helt så udtalt grad, som ved de øvrige. Nord for Galten er der også et mindre hul.

Generelt har Telia og Telenor en del små huller, men til gengæld er de af noget mindre størrelse end ved både TDC og 3, og umiddelbart er de rigtigt fint med i kampen om stærkeste netværk i området.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telenors netværk bruges også af CBB Mobil og Bibob

Telias netværk bruges også af Call Me

Generelt

Alle udbydere har huller i dækningen, og det kan være en god idé at tage et blik på dækningskortet, uanset hvem man overvejer. 3 er bagest – i særlig høj grad på 4G-området, mens de er rimeligt med på 3G-området, hvor Telia/Telenor umiddelbart står stærkest. På 4G-området er TDC foran Telia/Telenor generelt for området, men Telia og Telenor er ikke langt efter.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning