Bredbånd i Aarhus – få en stabil og hurtig internetforbindelse

Vil du have en god og stabil forbindelse til nettet i Aarhus? Så kan du glæde dig over, der er gode forudsætninger for at få fornuftigt bredbånd i Danmarks næststørste by.

Der er reelt fire teknologier til bredbånd. Den mest traditionelle er xDSL. Det er bredbånd på kobberkabler, og mange forbinder det også med internet via telefonstikket.

Det er den måde vi har fået internet på i mange år i Danmark. Teknologien er også stadig glimrende, selv om den efterhånden bliver presset af nyere teknologier. Men generelt får du en fin og stabil forbindelse, der kan bruges til alle behov også de næste par år frem. Vær dog opmærksom på, at hastighederne normalt ikke er garanterede. Til gengæld er der en minimumhastighed. Ofte kommer udbyderne tæt på den annoncerede hastighed, men de er ikke forpligtet til at levere mere end minimumhastigheden. Vi anbefaler, at man primært ser på den angivne hastighed, men også er kritisk ved en for lav minimumhastighed til ens behov.

I nedenstående tabel har vi samlet priser på bredbånd på kobbernettet i Danmark.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Priser på bredbånd via kabel-tv udbyderen

I Aarhus er kabelinternet via coaxnettet dog også meget populært. Det vil sige bredbånd via kabel-tv. Det kræver dermed, at du har tv-abonnement ved en kabel-tv udbyder – typisk Stofa (gennem Aarhus Antenneforening) eller YouSee. Kabel-tv er temmelig udbredt i Aarhus – især i lejligheder, uanset om det er ejerlejligheder eller almene boliger.

Generelt får man typisk en ganske stabil forbindelse med høj hastighed via kabel-tv. Samtidig er hastigheden garanteret forstået på den måde, at den hastighed, som du får, i gennemsnit minimum skal svare til det, du betaler for. Du kan således opleve, at hastigheden er lavere i kortere spidsbelastningsperioder, men så skal hastigheden være højere på andre tidspunkter, og generelt vil du normalt opleve en både hurtig og ganske stabil forbindelse.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 35 / 5 Mbit)
6 mdr. 2072 kr. 279 kr.
(min. pris: 2072 kr.)
Mere info 300/50 Mbit
1 mdr. 2513 kr. 369 kr.
(min. pris: 668 kr.)

Andre teknologier i Aarhus

Fibernet er den tredje type bredbånd. I Aarhus sidder Waoo! meget tungt på fibernettet, men det er dog stadig langt fra alle steder, man kan få fibernet i Aarhus, selv om der løbende rulles ud, så der kommer bedre og bedre dækning.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 200/200 Mbit
6 mdr. 1595 kr. 319 kr.
(min. pris: 1595 kr.)

Bredbånd i Aarhus

Når du søger bredbånd via kabler i Århus, bør du vælger udbyder og teknik ud fra din givne situation.

For de fleste er internet via et stik i væggen den bedste løsning. Her behøver du ikke tænke på forbrug, og du får en stabil forbindelse, der kan bruges til mere eller mindre alt. Har du kun én computer på nettet, er 10-14 Mbit rigeligt til dig og nok til at du kan streame en masse. Det er også nok, hvis du har flere computere online, men kun skal bruge det til at besøge hjemmesider, netbank og sociale medier.

Du bør gå op på omkring 20 Mbit, hvis du skal kunne streame fra to computere på samme tid. Har du 4-5 enheder online samtidig, og skal der streames fra flere af dem, bør du overveje endnu hurtigere internet, men de færreste behøver faktisk 30 Mbit.

Bruger du kun nettet meget sjældent, streamer du aldrig tv eller henter store filer eller har du bare brug for en forbindelse, du vil have med dig overalt, så kan du overveje mobilt bredbånd.

Mobilt bredbånd – dækning i Aarhus

Den sidste typer internet er mobilt bredbånd, hvor du modtager trådløse signaler fra 3G eller 4G. Alle netværk har 4G-dækning i Aarhus – men det er dog ikke alle udbydere, der har adgang til 4G endnu. Den store udbredelse af 4G i Aarhus betyder, at hastighederne nogenlunde kan kæmpe med kobber på hastighedsområdet, og er du ikke særligt meget på nettet, kan det også sagtens konkurrere på prisen. Samtidig kan du naturligvis have forbindelsen med dig overalt. Mobilt bredbånd i Aarhus er altså især for dig, der enten er meget lidt på nettet, eller dig der gerne vil kunne tage din forbindelse med dig på farten.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Undersøg selv dækningen i Aarhus

Hvis du vil have mobilt bredbånd i Aarhus, bør du være opmærksom på dækningen. Heldigvis er der generelt rigtig fin dækning ved alle udbydere i Aarhus, idet det er en meget stor by, og alle udbyder tilbyder da også 4G.

Vil du gerne kunne bruge forbindelsen andre steder end Aarhus, bør du dog især tjekke dækningen, men uanset hvad er det en god idé, at du sikrer dig, at du ikke tilfældigvis bor i et af de huller, der er i flere af udbydernes dækningskort.

Der er fire udbydere af mobilt bredbånd, der har deres egne netværk. De øvrige udbydere lejer sig ind på et af netværkene (og en meget stor del af de små udbydere er i øvrigt opkøbt af en af de store udbydere). Udbyderne med egne netværk er 3, Telia, Telenor og TDC, men Telenor og Telia deler både 3G og 4G master, og har dermed reelt identisk dækning. Udbydere fra de mindre selskaber får adgang til masterne på lige vilkår med selskabets egne kunder – der kan dog være andre begrænsninger for hastigheden, men de store selskabers egne kunder prioriteres ikke højere, selv om der skulle være meget høj belastning på masten.

Umiddelbart tyder dækningskortene på, at Telia og Telenor med deres fælles netværk har den bedste dækning i Århus, tæt forfulgt af 3, mens TDC har enkelte små huller i 3G-dækningen, og ser ud til at være lidt efter de øvriges – dog er deres dækningskort også mere præcise end især 3’s, så viser kortet, at du har rigtig god dækning ved TDC og Telenor, kan du også være ret sikker på, at det er tilfældet.

Du bør dog altid gå efter at have bedre forventet hastighed til mobilt bredbånd, end du har brug for. Det er dog de færreste, der har brug for mere end 4 Mbit, der i udgangspunktet er nok til streaming i fornuftig kvalitet.

Læs mere om dækningen i Aarhus

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning