Kom på nettet med sim-kort

Du kan både bruge sim-kort til telefoni, men også til at få adgang til internettet via især 3G- og 4G-netværkene.

Der er tre typer sim-kort, men der er reelt ingen forskel på indholdet på sim kortet. Det er dog naturligvis vigtigt, at du får det rigtige.

De tre typer er mini sim kortet, micro sim kortet og nano sim kortet.

Mini sim kort

Mini sim kort er det, de fleste kender som det almindelige sim kort. Det er det, der længe har været standarden i telefoner. Det er som regel mini sim kort, der skal i USB-modems, og det er stadig dette kort, der bruges i en del telefoner.

Som regel kommer sim kortet i miniformat medmindre andet angives.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
15 GB Ingen 595 kr. 99 kr.
(min. pris: 100 kr.)

Micro sim kort

Mico sim kort er mindre end mini sim kortet, og blev introduceret af Apple i forbindelse med en Ipad. Nogle kritiserede dengang Apple for at forsøge at fastlåse forbrugeren til Apples produkter, idet det var sværere at bruge sim-kortet i andre enheder.

Micro sim kort bruges i dag i en del nye telefoner – også andre end Apples produkter. Derfor er det vigtigt, du undersøger, hvilket sim kort din telefon bruger. Også nogle tablets bruger micro sim kort – især Apples, men også fra andre producenter.

Ofte bliver sim kortet leveret som et mini sim kort, men med et micro sim kort, der bare kan trykkes ud fra mini sim kortet – ved de fleste udbydere, behøver du derfor ikke vide, om det er et micro sim kort eller et mini sim kort, hvis bare du er sikker på, det ikke er nano sim kort.

Nano sim kort

Nano sim kortet er det nyeste sim kort, og er endnu mindre end micro udgaven. Det er kun selve chipdelen der er med, og kortet er også en anelse tyndere. Nano sim kort blev introduceret med Iphone 5, men indtil videre er det endnu ikke specielt udbredt.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning