Lån film, bøger og musik over nettet via biblioteket

På biblioteket kan man låne alt lige fra film til bøger – også over nettet.

På alle sider skal du bruge dit lånenummer og pinkode, når du logger ind. Vær opmærksom på, at ikke alle biblioteker tilbyder alle mulighederne, da biblioteket i høj grad selv vælger, hvilke ting de vil tilbyde brugerne. Der er også forskel på, hvor mange titler, du kan låne hver måned.

På siderne skal du bruge dit lånenummer og den pinkode, du bruger til dit biblioteks hjemmeside.

Lån lydbøger
Du kan låne lydbøger på biblioteket via netlydbog.dk. Du har adgang til lydbøgerne i 30 dage, og du kan hente filerne ned på din computer, så de kan lægges på din musikafspiller eller brændes ud på en CD. Vær dog opmærksom på, at eksempelvis Ipods ikke understøtter filtypen WMA, som netlydbog.dk bruger.

Lån bøger
Du kan også låne bøger, så du kan læse dem på din e-bogslæser eller din computer. Vær opmærksom på, at du blandt andet ikke kan læse e-bøgerne på en Kindle – til gengæld kan du læse bøgerne på både Android og Iphone telefoner og tablets. Lånetiden er 30 dage – dog er der enkelte biblioteker med kortere låneperiode.

Lån film på nettet
Du kan låne film lige fra Dreyers stumfilm til nye spillefilm fra både ind- og udland, der ikke er mere end et par år gamle. Der er dog fokus på “kvalitetsfilm” i stedet for “kommercielle” film, så det er ikke her, du kan låne Avatar tre uger efter, den er stoppet med at gå i biografen.

Filmene bliver streamet ned på din computer, ligesom når du ser programmer på dr.dk – tryk på “se film med pin-kode”.

Når du maksimumgrænsen for film på en måned, kan du også vælge at leje filmene. Du har adgang til filmen i 24 timer, og må spole, stoppe og gense filmen alt det du vil i perioden. Til gengæld kan du ikke skifte computer undervejs, og du kan heller ikke hente filmene ned på din computer, så det er nødvendigt at have forbindelse til nettet, mens du ser den.

Lån musik
Du kan også låne musik via nettet, og der er adgang til omkring 7,5 millioner numre, så du har masser at vælge mellem. Du kan hente musikken ned på din computer eller musikafspiller – første gang du afspiller dem, skal du dog have adgang til nettet og efter en uge, vil filerne ikke længere kunne afspilles. Skal musikken over på en afspiller, skal den dog understøtte WMA formatet – det gør eksempelvis Ipod ikke.

Du har ubegrænset adgang til lån af musik på hjemmesiden, og der er også en række reklamefilm, man kan låne via sitet.

Lån computerspil på nettet
Du kan også låne spil via biblioteket på nettet. Det gør du på spilogmedier.dk. Du låner som regel spillet i syv dage – du kan dog genlåne spillet efter 30 dage. Det kan altså især være en god idé, hvis du gerne vil prøve et spil af, inden du køber det rigtigt, eller hvis du kun forventer at skulle bruge spillet i en meget kort periode.

Der er især mange spil til børn, men der er også spil til voksne. Du finder dog næppe mange helt nye spil, men der er også enkelte nyere titler på siden.
Der er en begrænsning for, hvor mange spil du kan hente – hvor mange afhænger af dit biblioteks aftale med sitet.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning