Se videoer på Youtube

Youtube er den klart mest brugte hjemmeside, hvor brugerne selv uploader videoer.

Hjemmesiden er blevet opkøbt af Google, og har dermed en af de absolut største aktører på nettet i ryggen.

Youtube kan reelt indeholde alle typer videoer lige fra film til musikvideoer og små personlige hjemmevideoer, og de fleste af os har vist gennem tiden fået sendt et klip til en sjov video på Youtube enten over Facebook eller mail.

Da Youtube er en gratis men også lovlig tjeneste, må man ikke uploade billede og lyd, som man ikke har rettigheder til. Det kræver dog en aktiv indsats for rettighedshaverne, hvis videoerne skal tages af, og der er givetvis også mange, der ser det som positivt at få eksponering på Youtube i selv små videoer. Mange pladeselskaber vælger også selv at uploade musikvideoerne for deres kunstnere, men der bliver fjernet mange videoer hver dag på grund af brud af rettigheder.

Af samme grund er der heller ikke specielt mange spillefilm på Youtube, da distrubutørerne naturligvis helst vil sælge filmene. Der er dog flere film – især ældre film, men ofte er kvaliteten af billede og lyd ringe, og Youtube kan mest anbefales til de små korte musikvideoer og korte sjove klip fra tv-programmer eller hjemmeoptagelser.

Youtube betaler brugerne med de mest populære videoer penge – men du skal ikke forvente, at det vælger ind med penge, hvis du opretter en Youtube bruger og smider et par videoer op – der skal rigtig mange visninger til, før du får penge.

Youtube er både gratis og lovligt. Du kan se alle de videoer du vil, men det er naturligvis ulovligt for dig at uploade videoer med materiale, du ikke har rettigheder til. Du behøver næppe frygte at blive retsforfulgt, hvis du uploader noget ved et uheld, men vær alligevel sikker på, du har de nødvendige rettigheder, hvis du vil uploade noget – ofte bliver Youtube videoer fjernet på grund af en baggrundssang.

Alternativer til youtube

Der er masser af alternativer til Youtube, men Youtube er klart størst på markedet. Vimeo.com er et af de mere populære alternativer, og er en side, der ofte bliver brugt af professionelle.

Du kan også se tv på de fleste TV-kanalers hjemmesider, hvor du kan få adgang til både film og især de dansk producerede programmer.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning