Få mobilt bredbånd eller internet på smartphone med god hastighed i København

Hvis du bor i København, og du gerne vil bruge din smartphone eller mobile bredbåndsforbindelse til et abonnement, er det en god idé at have styr på dækningen.

Køber du et abonnement med dårlig dækning, får du nemlig ikke det fulde ud af abonnementet, da din hastighed, når du er på nettet vil være meget langsom – for der er dårlig dækning flere steder hos udbyderne – også selv om du bor i København.

Ikke desto mindre åbner bylivet naturligvis også for muligheder. For i København er der ikke kun 3G-dækning men også 4G-dækning de fleste steder. Det betyder endnu højere hastigheder, hvis du har det rigtige abonnement og udstyr, men det er dog stadig kun få mobiltelefoner, der kan opfange 4G-signaler. Iphone 5 kan, ligesom Samsung Galaxy SIII er kommet i en ny udgave, der kan opfange 4G/LTE-signalerne.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Inden du køber telefon og abonnement, er det dog en god idé at tage et blik på dækningskortene. Mange tror, at TDC har den bedste dækning, da de er den største udbyder af telefoni og bredbånd, men faktisk er konkurrenterne foran på dækningen en del steder – og det gælder også i København.

Links til dækningskort

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

3G og 4G-dækningen i København

I alt er der fire udbydere, der har deres egne dækningskort. Der er mange flere udbydere, men de små udbydere lejer sig ind på et af de store netværk. I ovenstående tabel kan du se, hvilke netværk, de små udbydere bruger. Dækningskortene på samme netværk er dog i udgangspunktet ens, men de små udbydere sælger typisk ikke med helt så høje hastigheder, som de store udbydere, ligesom det kun er Call Me, der har adgang til en anden udbyders 4G-netværk – de øvrige små udbydere, har altså kun adgang til 3G-netværkene.

Generelt har Telia umiddelbart den bredeste dækning i København. Det gælder især på 4G-området, hvor de i øvrigt også er den udbyder, der har klart bedst dækning, hvis du bevæger dig udenfor byen. TDC og 3 er også begge fint med, men begge udbydere har huller flere steder, og hos 3 kan du ligefrem finde flere steder med mindre god dækning centralt i byen. Til gengæld har 3 bedre dækning end TDC, når du bevæger dig lidt uden for byen. Begge udbydere har 4G-dækning i store dele af København. Telenor har den ringeste dækning i København netop nu, men fra nytår 2012/2013 vil de dele 4G-netværk med Telia, og det vil betyde, at du vil få ret god dækning også hos Telenor, hvis du får adgang til 4G-masterne. Indtil videre har Telenor dog slet ikke åbnet for 4G til deres kunder. Uanset hvilken udbyder du vælger, er det dog en god idé at tjekke dækningskortet. De fleste steder i Købehavn kan alle fire netværk dog give optimal dækning.

Abonnementer til mobilt bredbånd

Da du bor i København, er der generelt rigtig fin dækning, og det betyder, at mobilt bredbånd faktisk for mange kan være den eneste internetforbindelse. Er du ikke på nettet hver dag og ser du ikke meget video via nettet, kan der ligefrem være penge at spare. Er du på nettet stort set dagligt, kan det godt blive en anelse dyrere, men til gengæld får du en bredbåndsforbindelse, du kan tage med dig overalt.

Mange bliver afskrækket af mobilt bredbånd, fordi det har en forbrugsgrænse. Den sætter en begrænsning på, hvor meget du kan lave på nettet i løbet af en måned og den ligger typisk et sted mellem 1 GB og op mod 20-30 GB på de største pakker. Når måneden er gået, bliver forbruget nulstillet. Overskrider du forbrugsgrænsen, vil din hastighed typisk blive sat ned til en meget(!) lav hastighed, men du undgår de fleste steder ekstraregninger, men der er undtagelser. Men har du styr på dine vaner på nettet og får du valgt den rigtige pakke, vil mobilt bredbånd faktisk oftere være billigere end traditionelt bredbånd.

Er du på nettet et par gange om ugen, kan du ofte nøjes med 1 GB, men er du på nettet i mere end 5-6 timer om ugen, bør du gå op på 10 GB. Det er dog også nok til rigtig mange behov, og med 10 GB kan du godt se lidt Youtube-videoer i ny og næ. Er du online stort set hver dag, og streamer du samtidig musik og video en del tid, så bør du gå op på endnu højere forbrugsgrænser.

Typisk kommer mobilt bredbånd med et USB-modem. Det betyder, at du kun kan have én computer på nettet af gangen. Flere udbydere sælger dog også mobilt bredbånd med en router, så du kan sende internetforbindelsen ud til flere computere samtidig, som du kender det med dit traditionelle internet. Det går naturligvis lidt ud over det mobile i forbindelsen, men der findes også routerenheder, der ikke fylder mere end, at de sagtens kan komme i computertasken. Har du kun én computer på nettet af gangen, er USB-modem’et dog den letteste, mest praktiske og billigste løsning.

Du skal også være opmærksom på, at hastigheden kan være mere svingende med mobilt bredbånd end med traditionelt bredbånd. Eksempelvis kan hastigheden meget lettere blive påvirket af, at mange brugere er på samme mast. Det kan betyde, at hastigheden er lidt lavere, når der typisk er mange, der gerne vil bruge deres internetforbindelse – især i byerne kan problemet opstå, men de fleste steder vil det ikke påvirke hastigheden væsentligt. Desuden kan hastigheden blive påvirket af vind og vejr, da den kommer trådløst. Men hvis udbyderen har god dækning, der hvor du bor, vil du næsten altid opleve en hastighed, der er acceptabel. Forbindelsen er heller ikke specielt velegnet til at spille tungere spil som skydespil over nettet – til spil på diverse hjemmesider er mobilt bredbånd dog et fint alternativ til traditionelt bredbånd.

Nedenfor har vi samlet priser på mobilt bredbånd, der kommer med USB-modem. Prisen inkluderer altså alt, hvad du har brug for, hvis du vil have en internetforbindelse til din computer, så du kan være på nettet overalt. Skulle det vise sig, at udbyderen leverer en ringere hastighed, end du kan acceptere, er der altid 14 dages fortrydelsesret på mobilt bredbånd, hvis du køber det via fjernsalg (eksempelvis over nettet eller via et telefonopkald).

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning