Gennemgang af Telenor

Telenor er en af de ældre udbydere af internet og mobiltelefoni i Danmark – selskabet har dog kun heddet Telenor siden 2008.

Besøg Telenors hjemmeside

Telenor er store på det skandinaviske marked generelt, og også i Danmark er de en af de markante udbydere.

I Norge går virksomhedens historie helt tilbage til 1855. På det danske marked er historien dog knap så lang. Virksomheden er i Danmark en sammensmeltning af det tidligere Cybercity og Sonofon.

Sonofon satsede primært på mobilabonnementer og blev dannet i 1991. Telenor købte sig i 2000 ind i Sonofon. Cybercitys historie går tilbage til 1995, og Cybercity blev købt af Telenor i 2005. I 2008 blev Sonofon og Cybercity “sammensmeltet” til det vi i dag kender som Telenor.

Priser hos Telenor

Vi har her samlet priser på bredbånd hos Telenor – længere nede på denne side finder du også priser på mobilt bredbånd.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 10/1 Mbit
(minimum: 2 / 0 Mbit)
6 mdr. 1151 kr. 199 kr.
(min. pris: 1151 kr.)
Mere info 20/2 Mbit
(minimum: 11 / 0 Mbit)
6 mdr. 1211 kr. 219 kr.
(min. pris: 1211 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 31 / 0 Mbit)
6 mdr. 1361 kr. 269 kr.
(min. pris: 1361 kr.)

Telenor er i den klart dyre ende af internetudbydere. Det gælder særligt på bredbåndsområdet, men også når det kommer til mobilt bredbånd og mobiltelefoni.

Telenor kan dog være interessant på grund af samlerfordele. Men skal du kun bruge ét abonnement, er Telenor sjældent det rigtige valg – og ofte kan du også finde billigere alternativer, selv om du skal have flere ydelser.

Vær også opmærksom på, at de har meget lave minimumshastigheder på bredbånd sammenlignet med de øvrige udbydere. Det betyder, du risikerer markant lavere hastighed, end det du egentlig ønsker.

Trustpilot 4,3

På Trustpilot kan brugerne anmelde produkter, de har købt. Dermed kan du få et indtryk af, hvad kunderne synes om det enkelte selskab. Man bør dog primært lægge vægt på kommentarerne, da nogle virksomheder fokuserer meget på at få de glade kunder til at anmelde.

Telenors score på Trustpilot har haft større udsving – den har tidligere været over 6, men før det også endnu lavere, end den er nu.

Det er en sløj score kun lige over de absolut ringeste, og det afspejler sig også i kommentarerne i anmeldelserne.

Flere har oplevet sælgere, der har lovet ting, der i kundens øjne har vist sig ikke at holde i praksis – eksempelvis omkring priser.

Flere brokker sig over dårlig kundeservice, hvor de har oplevet at få løfter om ting, der bliver gjort, men uden der sker noget – eks. sending af nyt SIM-kort og manglende opfølgning på kontakt, på trods af løfte om, at man vil vende tilbage på mail eller telefon.

Flere beskylder kundeservice for at lyve mere eller mindre bevidst, og har oplevet kontakten med kundeservice som uforskammet. En stor del af kritikken handler om enten kundeservice eller sælgere.

Der er naturligvis også glade kunder, der både roser for god kundeservice og godt smertefrit produkt. Især på det seneste har disse anmeldelser dog været i kraftigt undertal, og lige nu tyder alt på, at scoren vil fortsætte kraftigt ned.

Hjemmesiden:

Det kan være svært at finde frem til informationerne på Telenors hjemmeside, men de vigtige informationer er generelt tilgængelige. Siden er generelt ret logisk bygget op, men der er af og til for mange forvirrende objekter, og det kan være svært at finde frem til specifikke informationer.

I nedenstående video viser vi, hvordan du køber mobilt bredbånd via Telenor.dk

Netværk til mobilt bredbånd:

Telenor har reelt fælles netværk med Telia. På 4G-området er alt allerede delt, og fra omkring april er det planen, at det også vil gælde for 3G-netværket. I starten af 2014 er det stort set kun Århus og København, der endnu IKKE har fælles 3G-netværk – for resten af landet er der altså delte master mellem Telia og Telenor også på 3G-området. Det betyder, at Telenor er gået fra det umiddelbart ringeste 3G-netværk til det umiddelbart stærkeste. På 4G-området halter Telenor og Telias fælles netværk dog lidt efter TDC’s

På 2G-området vil masterne også blive delt, og indtil da halter Telenor en smule efter TDC, men der er dog særdeles bred 2G-dækning. 2G giver dog kun meget lave datahastigheder, så det er kun for alvor brugbart til tale.

I nedenstående video forklarer vi, hvordan du analyserer Telenors nuværende dækningskort.

Se Telenors dækningskort

Ejerskab:

Telenor har tidligere heddet Cybercity og Sonofon i Danmark. Desuden ejer Telenor CBB Mobil og BiBoB – desuden er One Mobile ejet af CBB Mobil, og dermed indirekte af Telenor.

Teleankenævnet

Telenor havde i alt 25 klager – 23 af sagerne var på mobilområdet, en enkelt på bredbånd og en der omhandlede flere produkter. Andelen af klager var mindre end markedsandelen. Klager fik delvist medhold i 2 af klagerne. 2 sager blev løst i forligssekretariatet.

I 2011 var der i alt 24 klager mod Telenor. De 18 sager omhandledele mobiltelefoni, to fastnettelefoni, en ip-telefoni, en enkelt på internetområdet og slutteligt to på sager vedrørende flere tjenester. I én af sagerne fik klager medhold, mens klager efter behandling ikke fik medhold i de øvrige 23 sager. Klagerne ligger en del under Telenors markedsandele.

På mobilområdet var der i 2010 11 klager og på internet var der 3 klager. For mobiltelefoni var det væsentligt under markedsandelen, mens det på internetområdet svarer nogenlunde til Telenors markedsandel. 1 af klagerne gav medhold og 3 gav delvis medhold til klageren. Dermed er flere af klagerne gået mod Telenor i forhold til klagerne for udbyderne generelt.

Forhandlere:

Telenor.dk, deres egne butikker, Expert, Føtex og Bilka.

Priser mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
5 GB 6 mdr. 993 kr. 99 kr.
(min. pris: 993 kr.)
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
15 GB 6 mdr. 1015 kr. 169 kr.
(min. pris: 1015 kr.)
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: Telia/Telenor)
100 GB 6 mdr. 1795 kr. 299 kr.
(min. pris: 1795 kr.)

Priser bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 10/1 Mbit
(minimum: 2 / 0 Mbit)
6 mdr. 1151 kr. 199 kr.
(min. pris: 1151 kr.)
Mere info 20/2 Mbit
(minimum: 11 / 0 Mbit)
6 mdr. 1211 kr. 219 kr.
(min. pris: 1211 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 31 / 0 Mbit)
6 mdr. 1361 kr. 269 kr.
(min. pris: 1361 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning