Gennemgang af Yousee

YouSee er en af de helt tunge drenge på tv-markedet i Danmark, og virksomheden har reelt rødder mange år tilbage.

Besøg YouSee’s hjemmeside

YouSee har tidligere heddet Tele Danmark Kabel TV, og er fortsat ejet af TDC(der tidligere hed Tele Danmark).

Du har også visse af de samme fordele, som kunder ved TDC har. Eksempelvis får du adgang til YouSee Play, der er en stor musiktjeneste, og hvor indholdet reelt er identisk med indholdet på TDC Play.

YouSees kabel-tv net er blevet åbnet for konkurrenter i 2016.

Priser hos YouSee

YouSees priser på bredbånd via kabel-tv er faktisk ganske glimrende. Månedspriserne på mange hastigheder læner sig ofte op af hinanden, men ofte er bredbånd via kabel-tv billigere, og YouSee er ingen undtagelser – det er altså tv-pakkernes priser, der eventuelt kan skræmme dig væk.

Til bredbånd er der ingen binding hos YouSee, og YouSee tilbyder også muligheden for at tilpasse din download- og uploadhastighed, hvis du ønsker mere uploadhastighed, end der følger med i standardabonnementerne.

For mobiltelefoni ligger priserne til gengæld i den klart højere ende, men der er dog fordele såsom adgang til YouSee play og web tv på mobilen.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 50/10 Mbit
Ingen 1693 kr. 249 kr.
(min. pris: 448 kr.)
Mere info 300/60 Mbit
Ingen 2593 kr. 399 kr.
(min. pris: 598 kr.)

Trustpilot 4,9

På Trustpilot kan forbrugerne anmelde produkter, de har haft, og internetudbyderne bliver flittigt anmeldt på sitet. Man bør lægge størst vægt på selve beskrivelserne, da man her kan få et godt indtryk af udbyderen.

Scoren er faldet meget i 2014, efter den ellers var steget betragteligt i løbet af 2013, og det betyder den er tilbage på et lavt niveau, som den har lagt stabilt på med et mildt fald fra 2015 og ind i 2016 – den oprindelige stigning skyldtes umiddelbart sammenlægnigen med Onfone, hvorefter Onfones anmeldelser indgik i YouSee’s. Men der er nu masser af kritik af Yousee, der får høvl både for kundeservice niveau og svartid, ligesom flere har oplevet at få regninger, de ikke mener er korrekte. Alt i alt er det overvejende negative anmeldelser, der præger siden, men nogle stykker roser dog både service og produkt, men blandt de seneste anmeldelser er det i skrivende stund svært at finde ret mange positive.

Uoverskuelig hjemmeside

Det kan være svært at finde rundt på YouSee’s hjemmeside. Det kan være svært at finde frem til bestillingsprocessen, og gennemskue fordele og medfølgende udstyr.

Du skal også være opmærksom på, at du skal have TV fra YouSee, hvis du også vil have bredbånd fra dem. Til gengæld slipper du for bindingsperioden på dit bredbåndsabonnement.

I denne video viser vi, hvordan du køber bredbånd via YouSee.dk

Netværk til mobilt bredbånd

Da YouSee er ejet af TDC bruger de også TDC’s netværk til mobiltelefoni og mobilt bredbånd. De har kun adgang til 2G og 3G-masterne, og har altså endnu ved starten af 2014 ikke åbnet for 4G.

TDC står umiddelbart ringest på 3G-netværket, men til gengæld har de et stærkt 2G-netværk. 2G-netværket er dog ikke specielt brugbart til data på telefonen eller til mobilt bredbånd – men til tale og sms er det glimrende.

Ejerskab

YouSee er ejet af TDC koncernen, og har tidligere heddet TDC Kabel TV og Tele Danmark Kabel TV. I dag er TDC’s produkter til private i stedet blevet en del af YouSee, hvilket betyder, at TDC nu kun har erhvervskunder.

Siden starten af 2013 har Onfone været en del af YouSee. Først fra slutningen af 2013 blev navnet dog ændret, så det nu er en helt integreret del af YouSee.

YouSee i Teleankenævnet

I 2012 var der 5 sager mod YouSee – en sag blev løst i forligssekretariatet, mens de fire øvrige ikke gav klager medhold.

I 2011 havde YouSee fem klager, men klageren fik ikke medhold i de tre af sagerne, mens de to øvrige endte i forligssekretariatet. 3 af sagerne omhandlede internet, mens en omhandlede ip-telefoni og den sidste omhandlede flere ydelser (altså et problem, hvor flere ydelser er involveret).

YouSee havde seks klager i 2010, hvilket er lidt over markedsandelen, men med så lave tal er det svært at udlede noget fra tallene. En enkelt af klagerne førte til medhold, mens to af sagerne endte i forligssekretariatet.

Onfone i Teleankenævnet

For tidligere år har klager over Onfone ikke indgået i YouSee’s statistik, men har været særskilt for Onfone. Der kan være sket ændringer efter sammenlægnignen, der ændrer tendenserne både i positiv og negativ retning på mobilområdet, men vi har alligevel også haft blik på klagerne over Onfone.

Der var 12 klager over Onfone i 2012, hvilket betyder, at deres andel af klager var en hel del over deres markedsandel – tæt på tre gange så høj. Klager fik delvist medhold i 4 sager og yderligere helt medhold i 1 sag. Det er en markant større andel, der har givet medhold sammenlignet med konkurrenterne, og kunne tyde på at Onfone har haft nogle problemer i 2012 – tidligere har de ellers klaret sig godt.

Der var således seks behandlede klager over Onfone i 2011. Klager fik delvist medhold i en enkelt, mens 2 endte i forligssekretariatet. En enkelt klage blev afvist af nævnet, mens klager ikke fik medhold i de resterende tre.

Der var ingen behandlede klager i Teleankenævnet for Onfone i 2010 – Onfone har ellers eksisteret siden 2006, så det er positive tegn, selv om markedsandelen på det tidspunkt har været lavere end i dag, hvor de har omkring 200.000 kunder.

Forhandlere af YouSee

YouSee.dk, TDC’s butikker, Fona og B&O butikker.

Priser på fastnet bredbånd fra Yousee

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 50/10 Mbit
Ingen 1693 kr. 249 kr.
(min. pris: 448 kr.)
Mere info 300/60 Mbit
Ingen 2593 kr. 399 kr.
(min. pris: 598 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning