3G- og 4G-dækningen i Vejle

Hvis du vil bruge dit mobile bredbånd eller internetadgangen på din smartphone i Vejle, bør du være opmærksom på 3G- og 4G-dækningen

I alt er der tre udbydere, der har sat master op til datatrafik i Danmark. Det er 3, TDC og Telia og Telenor – de to sidstnævnte deler alle master, og har dermed identisk dækning.

Der er mange flere udbydere, men de øvrige lejer sig ind på ét af de tre netværk. Derfor er det altså kun disse tre netværk man reelt behøver undersøge. Vær dog opmærksom på, at 4G kan være et tilvalg.

Vi har set på 3G og 4G-dækningen i Vejle hos udbyderne, så du hurtigt kan få overblik over udbydernes netværk. Hvis du især vil bruge forbindelse på arbejdet eller i hjemmet, kan det dog være en idé, at du selv kaster et blik på kortene.

Analyse af dækningskortene

TDC: TDC har generelt fin dækning i det meste af Vejle by. I det vestlige Vejle er der dog lidt problemer – især i skovområder som Højen Skov. Desuden er lidt mere sløv dækning i området mellem Søndermark og selve Vejle.

Også syd for Vinding er der problemer. Desuden er der problemer nord for fjorden øst for motorvejen, ligesom der i dele af Bredballe er mere sløv dækning. Også i det sydlige Vinding kan der være småproblemer, hvis du bevæger dig indendørs. Generelt er de fleste dækningsproblemer dog i skovområderne.

Se TDC’s dækningskort

3: 3 har det klart mindst detaljerede dækningskort blandt udbyderne, og de viser kun huller, der er så store, at udbyderne som regel undgår dem i byerne. Dette gælder også i Vejle, hvor de ifølge dækningskortet har stort set smertefri dækning. Du skal helt ned sydvest for Pedersholm, før kortet viser tegn på ringe dækning. Det er naturligvis et positivt tegn, men i praksis bør du forvente lidt huller hist og her.

Se 3’s dækningskort

Telia og Telenor Deler alle master i Danmark.

De har flere huller i Vejle og opland. Især har de problemer på nordsiden af fjorden på begge sider af E45. Syd for fjorden er der også problemer langs fjorden, særligt øst for E45. Vest for hovedvej 28 er der i området mellem Nørre Vistrup, Søndermark, Pedersholm og Mølholm større problemer med især 4G men også 3G og 2G – særligt længst mod vest er der problemer. I søndermark og især Mølholm er der dog generelt rimelig dækning – også 4G.

I selve Vejle by er der flere problemer med især 4G-dækningen. Særligt i det nordlige og sydlige vejle er der flere problemer, mens det mere centrale Vejle er nogenlunde forskånet – du skal dog ikke ret langt nrod for banegården, før 4G-netværket har problemer. 3G-netværket har også flere problemer nord for Horsensvej i Nørremarken, ligesom der generelt er problemer på store dele af strækningen langs Grejsdalsvej. Alt i alt står Telia og Telenor relativt svagt i Vejle.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Se dækningskortene

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Generelt om dækningen

TDC ser ud til at være foran i Vejle. 3 ser dog heller ikke ud til at have problemer, men deres dækning er formentlig ringere, end dækningskortet tyder på. Telia og Telenor har flere huller i byen og opland, men deres dækningskort er dog også markant mere nuanceret end især 3’s og til dels også TDC’s.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning