3G- og 4G-dækningen i Nordjylland

Skal du bruge mobilt bredbånd eller smartphone i Nordjylland?

Hvis du vil have en ordentlig dataforbindelse, bør du på forhånd have undersøgt dækningen. Vi har set på de generelle tendenser i Nordjylland, når det kommer til 3G- og 4G-dækningen i Nordjylland.

Det er de samme signaler der bruges til både mobilt bredbånd og mobiltelefoner med dataadgang. I alt er der tre udbydere, der har deres eget netværk med 3G- og 4G-master. Der er mange flere udbydere, der tilbyder dataabonnementer, men de mindre udbydere lejer sin på et af de tre netværk.

Det er TDC, 3 og Telia og Telenor, der ejer de tre netværk. Telia og Telenor deler master i Danmark, og har dermed i praksis fælles netværk.

Vi har kigget på dækningskortene, men bor du uden for byerne bør du generelt selv undersøge dækningen hos de tre udbyder. Der er små huller mange steder i Nordjylland hos alle udbyderne, men der er dog også generelle forskelle på, hvor udbyderne har fornuftig dækning og hvor de absolut ikke har.

Analyse af dækningskortene

TDC: TDC har en blandt dækning i Nordjylland. I Aalborg og store dele af oplandet er der fin og tæt på smertefri dækning, men der er flere problemer i det nordjyske, særligt nord for Limfjorden.

Det største område med problemer er omkring Østervrå og helt til Tårs, og til dels også i retning mod Frederikshavn. Her er der i store dele af området problemer med både 3G- og 4G-signalet, og i enkelte områder også med 2G. Også i området vest for Sindal er der problemer – på strækningen mellem Hjørring og Hirtshals er der dog kun få huller.

Længere mod vest er der også problemer i Pandrup, og bevæger du dig vestpå fra Pandrup langs kysten vil du generelt opleve problemer mange steder. Thy er generelt ramt hårdt af ringe dækning, særligt længst mod vest.

I Himmerland er der generelt lidt færre problemer, men omvendt er de der så absolut. Særligt mellem Arden og Hadsund, og mellem Støvring og Aalborg er der problemer. Også syd for Nibe og mellem Nibe og Løgstør er der væsentlige problemer, ligesom der i Farsø-området er mindre god dækning – særligt mod sydøst helt til Aalestrup, vil du kunne opleve huller mange steder.

Udover dette er der også flere lokale problemer i det meste af Nordjylland, så det er en god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Generelt har TDC rigtig fin 4G-dækning i området, og de fleste steder med dækning, vil du også kunne fange 4G-signaler.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee Mobil.

3: 3 har det mindst nuancerede dækningskort blandt udbyderne, så der skal mere til, før hullerne er synlige. Der er dog huller i Nordjylland, og der er ingen større områder, der er helt fri for dækningsproblemer ud over Aalborg og det meste nære opland.

Blandt andet er der problemer nord for Dronninglund med retning mod Tårs, og i store dele af dette område, vil du opleve så dårlig dækning, at du har meget svært ved at bruge data. Det samme gælder vest for Frederikshavn og mod nord helt op til Tversted. Langs østkysten er der dog generelt rimelig dækning.

Mellem Sindal og Bindslev er der også markante problemer. I det mere vestlige Vendsyssel er der indtil Brovst kun småproblemer, men herefter begynder der igen at være langt mellem masterne. Særligt langs den nordlige kyst er der problemer, mens der langs sydkysten og i byer som Fjerritslev og Frøstrup ikke er reelle problemer med dækningen.

I Thy er der generelt flere problemer, særlig mod vest, hvor der mellem Klitmøller og Bedsted er store problemer.

I Himmerland er der i en del områder kun små problemer, men vest for Hobro er der mindre god dækning gældende helt fra Vammen og op mod vyer som Hvilsom – fra Nørager er der dog mod nord og nordvest rimelig dækning, kun undtaget af strækningen mellem Nørager og Farsø. I Rold Skov er dækningen generelt ret ringe, og med dårlig datadækning især. Dette problem bevæger sig fra Rold sSkov og helt til Hadsund og Bælum. I selve Hadsund er der dog glimrende dækning.

Længere mod vest er der generelt problemer med dækningen i Trend – særlig hvis du bevæger dig mod Farsø, ligesom der i Gundersted-området særligt mod vest er ringe dækning.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia og Telenor: Telia og Telenor deler alle master i Danmark.

De står umiddelbart særdeles stærkt i Nordjylland. I Himmerland er der kun få problemer, som primært er centreret omkring Rold Skov. Der er dog også problemer nord for Astrup. Desuden er der enkelte problemer langs østkysten i Himmerland. Mellem Aars og Brøndum er der flere småproblemer – særligt i Gundersted-området, men også længere mod syd. Desuden er der problemer sydøst for Trend mod Farsø, ligesom der er problemer fra Møldrup og ud mod vestkysten.

I Vendsyssel er der lidt flere problemer. Blandt andet mellem Vodskov og Sulsted, samt mellem Klokkerholm, Jerslev og Agersted – i eksempelvis Flauenskjold er der dog fin dækning. Også mellem Frederikshavn og Lyngså er der flere steder småproblemer med dækningen, men de er generelt ikke voldsomme. Mere voldsommeproblemer er der vest for Strandby og helt til Tole og mod nord næsten til Tuen og Ålbæk. Problemer er især gældende på 4G-netværket, men flere steder er 3G-dækningen og endda 2G-dækningen også mangelfuld. Langs østkysten er dækningen dog rimelig.

Også mellem Hirtshals og Tversted er der dækningsproblemer, ligesom der øst for Astrup er mindre god dækning. Længere mod vest er der også problemer vest for Aabybroe, og næsten helt ud til kysten. Problemerne er der også mellem Frøstrup og Vigsø, men herefter er de i fin konkurrence med de øvrige udbydere. Øst for Lyngby er der dog meget ringe dækning, ligesom der syd for Klitmøller er problemer.

Se Telias dækningskort

Se Telenors dækningskort

Telia og Telenors netværk bruges også af CBB Mobil (Telenor) og Call me(Telia)

Generelt om dækningen i området

Umiddelbart står Telia og Telenor stærkest, men der er absolut mange problemer ved alle udbyderne, og derfor er det en god idé at kaste et nærmere blik på kortene, og hverken TDC eller 3 står helt elendigt, og alle udbyderne har forskellige områder de står svagt og stærkt i. 3 ser dog umiddelbart ud til at være bagest, og er det uden tvivl på 4G-området.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Vi har også skrevet en artikel til dig, der leder efter bredbånd i Aalborg, der kan hjælpe dig, hvis du leder efter traditionelt bredbånd. Hvis du ikke bor i Aalborg, får du gode tip til at finde internetudbydere i vores artikel om, hvordan du finder frem til, hvilke udbydere der dækkker hos netop dig.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning