3G og 4G dækningen i Aalborg

Der er fine muligheder for mobilt bredbånd i Aalborg, så du kan være på nettet overalt i byen.

Dækningen er grundstenen i et godt abonnement til mobilt bredbånd – især hvis man både vil kunne bruge det når man er på café, studiet eller arbejdet. Det er også vigtigt, hvis du vil have det fulde udbytte af din smartphone

I Danmark er der fire netværksleverandører, og i byerne er der mulighed for skyhøje hastigheder med 4G, hvor du typisk vil opleve hastigheder omkring 20-40 Mbit.

I Aalborg er der rigtigt bred dækning både via 3G og 4G hos alle udbyderne. .

Vi har set på dækningskortene på alle netværk i Aalborg, så du kan danne dig et hurtigt overblik over situationen. Hvis du især vil bruge din forbindelse et eller flere steder, kan det dog være en rigtig god idé selv at kaste et nærmere blik på kortene. Vær opmærksom på, at dækningskortene ikke tager højde for spidsbelastning – det betyder, at du i perioder af dagen kan opleve, at hastigheden er langsommere, fordi mange brugere er koblet på samme mast.

Bemærk i øvrigt, at vi også har skrevet en artikel generelt om bredbånd i Aalborg.

Analyse af dækningskortene

TDC har 4G-dækning i hele Aalborg. Der er dog enkelte steder, du ikke vil kunne komme op på de højeste hastigheder. Det gælder blandt andet i det østlige af Aalborg og nordøstlige Nørresundby. Eksempelvis i området mellem Nørre Tranders og Sønder Tranders – i selve universitetsområdet er der dog generelt fornuftig datadækning kun med enkelte mindre godt dækkede områder. I det nordlige Vejgård og øst for dette område er der mindre områder, hvor du også kan have lidt svært fed at fange signal, ligesom der også i det mere centrale Vejgaard er lidt mere sløve hastigheder, selv om du bør kunne klare det meste. Særligt i Centrum og det nordlige af Vestbyen har TDC rigtig fornuftig dækningen, ligesom der i det meste af Skalborg-området er rigtigt god dækning – til gengæld er der især i det sydlige Hasseris problemer med dækningen, særligt når du er indendørs. De fleste steder bør signalet dog være rimeligt.

Se TDC’s dækningskort

3 har generelt rigtigt fin dækning i hele Aalborg. Der er dog flere lokale problemer. Særligt i det sydøstlige område, er de mindre godt med end de øvrige udbydere. Generelt har de dog få problemer i både Hasseris, Centrum og det sydvestlige Aalborg. I Vejgård har de særligt mod nord mindre god dækning, ligesom de øst for Hobrovej og syd for Østre Allé har mindre god dækning – særligt jo længere sydpå du kommer i området.

Generelt er der dog tale om mindre problemer hos 3 i Aalborg.

Se 3’s dækningskort

Telenor og Telia deler i dag netværk i hele landet – det gælder alle signaler til din telefon og mobilt bredbånd.

Generelt er der rigtigt fornuftig dækning i ret beset hele Aalborg. Der er også enkelte meget lokale problemer. Blandt andet i den sydlige del af Gug nord for Sønder Tranders Vej – særligt mod øst. Også i universitetsområdet i Aalborg SØ er der problemer med dækningen i dele af området – særligt i de vestlige bygninger tættest på Gigantium – øst for Fredrik Bajers vej er dækningen glimrende, og omkring fra Gigantium og mod vest burde der ikke være problemer. I det mest sydvestlige Hasseris er der også mindre problemer med især datadækningen. Også i Øgadekvarteret er der mindre godt signal i flere meget små områder – særligt lige på den nordlige side af Østre Allé. De fleste steder burde signalet dog være stærkt nok til, at du kan få en brugbar dataforbindelse, men der er også enkelte undtagelser.

Alt i alt bør du ikke opleve ret store problemer nogle steder hos Telia og Telenor.

Se Telenors dækningskort

Se Telias dækningskort

Se dækningskortene

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.

Læs mere om dækning

Generelt

Der er ikke mange huller ved udbyderne, men der er lidt mindre forskelle på, hvor de står stærkt og svagt. Alt i alt er der dog ingen der skiller sig mærkbart ud hverken positivt eller negativt ud fra dækningskortene.

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 892 kr. 49 kr.
(min. pris: 647 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning