3G- og 4G-dækningen på Nordsjælland

Med mobilt bredbånd og smartphones har du mulighed for at være online næsten overalt, og der er generelt gode forhold på Nordsjælland.

Ved hjælp af de trådløse signaler, kan du nemlig både tjekke mail, læse nyheder og endda se videoer og alt andet, som du kan på en almindelig forbindelse. Du er dog afhængig af at have dækning.

Derfor kan det være en god idé at kaste et blik på udbydernes dækningskort, i det område, man vil bruge sin forbindelse, og vi har kastet det blik for dig på Nordsjælland.

I alt er der tre 3G og 4G-netværk, der kan bruges til mobilt bredbånd og smartphones. Der er flere udbydere, men de mindre udbydere lejer sig ind på et af de tre netværk. Vi har set på dækningen på Nordsjælland på alle tre netværk. Netværkene styres af TDC, 3 og Telia og Telenor – Telia og Telenor deler master, og har dermed identisk netværk.

Analyse af dækningskortene

TDC:TDC har generelt rigtig fin dækning i store dele af området, men der er også steder, hvor det halter lidt.

Eksempelvis er dækningen mindre god nord for Hillerød vest for Esrum Sø. Her er der et større område med mindre god dækning. Også mellem Liseleje og Tisvilde er der ringe dækning, med flere problemer.

Vest for Helsingør er der også knap så god dækning med flere små huller, men i store dele af dette område er der fin dækning.

Længere mod syd er der også problemer vest for Farum og i et godt stykke umiddelbart syd for Lynge og sydøst for Slangerup. Også omkring Holte er der flere småhuller.

Generelt er dækningen dog i det store hele fin, men der er altså huller. Bemærk i øvrigt, at 4G-netværket mange steder faktisk har bedre signalstyrke end 2G og 3G ved TDC.

Se TDCs dækningskort

TDC’s netværk bruges også af Telmore, Fullrate og YouSee Mobil.

3: 3 har det klart mindst detaljerede dækningskort, så der skal mere til før hullerne er synlige sammenlignet med konkurrenternes dækningskort.

3 har deres bedste 4G-område i netop Nordsjælland, og hvor de generelt er et pænt stykke efter konkurrenterne på 4G-området, er de rigtigt godt med i Nordsjælland, omend de nok er en anelse efter de øvrige.

Der er huller flere steder, hvor selv 3G-signalet også er svagt. Det gælder eksempelvis nord for Hillerød og vest for Esrum Sø, der er det hårdest ramte område. Desuden er der mindre god dækning mellem Liseleje, Tisvildeleje og Helsinge. Også mellem Snekkersten og Hornbæk er der problemer med signalet.

Længere mod syd er der problemer i et større område mellem Ølstykke og Lynge, ligesom der er et lidt mindre område vest for Farum med problemer.

Udover dette er der også flere meget lokale problemer, men generelt i meget små områder. Har du særligt brug for dækning på bestemte adresser, kan det dog være en særdeles god idé at kaste et nærmere blik på dækningskortet.

Se 3s dækningskort

3’s netværk bruges også af Oister.

Telia og Telenor: Telia og Telenor deler samtlige master i hele Danmark.

Ligesom ved 3 og TDC er der stort set 4G i hele området, og der er kun relativt få steder, hvor du ikke har dækning. Der er dog også områder, hvor signalerne selv til 3G har svært ved at trænge igennem.

Ligesom ved de øvrige er der problemer nord for Hillerød vest for Esrum Sø – dog umiddelbart ikke helt så store problemer, som ved de øvrige.

Idet sydøstlige Hillerød og yderligere i en strækning mod sydøst er der også mindre god dækning.

Telia og Telenor har også problemer mellem Liseleje og Tisvildeleje. Vest for Helsingør er der også lidt småproblemer – særligt mod nord langs kysten. Længere mod syd er der også problemer vest for Farum i et mindre område. Også nord for Holte, er der småproblemer, ligesom der langs kysten nord for Gentofte er mindre god dækning.

Se Telias dækningskort

Telias netværk bruges også af CallMe

Se Telenors dækningskort

Telenors netværk bruges også af CBB Mobil og Bibob.

Generelt om dækningen i området

Umiddelbart står det meget stærkt mellem udbyderne. På 4G-området har TDC-umiddelbart et svagt forspring, men alle øvrige er også godt med. På 3G-området er det endnu tættere. Generelt er Nordsjælland absolut blandt områderne med bedst dækning i Danmark.

Hvad koster abonnementerne hos de forskellige udbydere?

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning