Mobilt bredbånd i udlandet

Du kan bruge mobilt bredbånd i udlandet med de fleste abonnementer, men du vil nok fortryde det!

Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse. Priserne varierer fra 6,5 krone kroner for 1 MB til over 100 kroner, og det kan være meget svært at styre forbruget. Til sammenligning betaler du oftest under 3-4 øre pr MB i dit abonnement for den danske brug – med andre ord kan det bogstaveligt talt være 1000 gange dyrere at bruge mobilt bredbånd i udlandet.

Eksempelvis vil det kunne koste over 1000 kroner at se en Youtube video i eksempelvis USA. Indlæsningen af forsiden på et stort medie kan også hurtigt koste et par hundrede kroner – og vil du også læse nogen af nyhederne, bliver det endnu dyrere!

Vær også opmærksom på, at Færøerne og Grønland i udgangspunktet er udlandet, når det kommer til mobilt data.

Læs om mulighederne for at købe mobilt bredbånd i det land, ferien går til.

Særlige priser i EU-lande

I EU-lande (og andre lande der er med i roamingaftalerne, blandt andet Norge) ligger i den billige ende med 6,5 kroner pr. MB, men det er stadig for dyrt til, at man bør bruge sit mobile bredbånd på ferien, medmindre man er meget forsigtig.

Der er dog ved at komme flere løsninger, der er bedre for forbrugeren i udlandet.

En undtagelse er eksempelvis 3, hvor du kan bruge deres svenske netværk efter de danske betingelser – altså uden at betale ekstra. I resten af Europa kan du også bruge data, dog med dataloft på 10 GB og ofte med hastighedsbegrænsninger. Telia har også udlandsdata i en del af abonnementer med loft på 10 GB, men til gengæld uden hastighedsbegrænsning – i nogle abonnementer kan det tilkøbes, og i andre følger det med i prisen.

Net1 har fri adgang til deres netværk i Sverige som standard, ligesom der er mulighed for at få adgang til det norske. Hos både 3 og Net1 er der dårligere dækning, jo længere nordpå du kommer. I det mest nordlige Sverige har Net1 umiddelbart bedst dækning af de to, mens 3 har den bedste dækning i resten af Sverige.

Nogle leverandører har valgt helt at lukke for brugen af mobilt bredbånd i udlandet, og med de høje priser er det ikke noget, du behøver være ked af.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning