Mobilt bredbånd på ferien i Sverige

Skal du på ferie i Sverige, og vil gerne have adgang til nettet via eksempelvis mobilt bredbånd undervejs?

Tidligere har det været meget dyrt at bruge sit abonnement i udlandet, men i dag er der ikke ekstra takster på inden for EU. Det kræver dog at dig abonnement har udlandsbrug inkluderet, og paradoksalt nok er det EU-regler der skal fjerne roaming afgifter, der gør, at en del abonnementer i dag ikke giver mulighed for brug i udlandet.

Med mobiltelefoni tilbyder de fleste udbydere abonnementer med data i udlandet, men mange har en række billigere abonnementer, der kun virker i Danmark. Til mobilt bredbånd er der generelt sjældent brug i udlandet inkluderet, men flere udbydere tilbyder dog mobilt bredbånd med data i EU.

Oftest er din datamængde dog mindre, efter du har krydset grænsen – og det gælder både for mobilt bredbånd og mobil abonnementer.

Mobilt bredbånd med data i Sverige

Hos udbyderne 3, Net1, Greentel og Telia har man abonnementer til mobilt bredbånd, der inkluderer data i Sverige og flere andre lande. Flere udbydere kommer løbende til.

Vær opmærksom på, at EU-data og dermed data i Sverige ikke er inkluderet, medmindre det står tydeligt, og en del abonnementer ved de nævnte selskaber inkluderer dermed ikke data i Sverige.

Hvis ikke EU-data er inkluderet, er der i udgangspunktet helt blokeret for data i Sverige via abonnementet. Hvis ikke det fremgår tydeligt, er EU-data normalt ikke inkluderet.

Udover mobilt bredbånd kan du ved de fleste udbydere få data med dit mobilabonnement – i abonnementer med adgang til udlandsbrug må udbyderne ganske enkelt ikke taksere for forbruget. Dog har mange udbydere også abonnementer, hvor forbrug i udlandet er helt blokeret – det vil være tilfældet, hvis EU-data ikke er inkluderet, og abonnementet typisk hedder noget med “DK”.

Net1’s netværk er det stærkeste i de mindre tæt befolkede områder, mens der i de sydlige dele bør være fin dækning med alle udbyderne, omend der kan være huller.

Dækning

Ligesom i Danmark bør du naturligvis undersøge dækningen, inden du køber mobilt bredbånd i Sverige. Jo længere syd på du er, jo bedre dækning er der, mens der i det nordlige Sverige er mange større huller, og også dårligere dækning end uden for byerne i Danmark.

Telias dækningskort

3’s dækningskort

Telenors dækningskort

Tele2’s dækningskort

Net1’s dækningskort

Priser

I tabellen finder du priser hos 3 og Net1.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning