Få styr på teknikken bag internet

Man kan hurtigt blive tyndhåret, når man skal have sat internetforbindelsen op og have det hele til at virke. Det sker for selv de erfarne, at der er noget, der ikke går helt så let, som man håber, og nogen gange er man bare utryg ved, om man har gjort noget forkert.

Det meste går dog relativt let, når man ved, hvordan det gøres, og det er sjældent du i dit forsøg på at sætte tingene sammen gør nævneværdig skade – men det er naturligvis en god idé at læse vejledninger igennem, og sætte sig ind i, hvad du selv skal bruge for at få adgang til nettet. Først og fremmest skal du have de rigtige netkort i dine computere. Der er sjældent problemer med bærbare computere, men en del stationære har ikke trådløst netkort – det kan der dog let rettes op på.

Omvendt er det faktisk ikke alle bærbare computere, der har indgang til et netværkskabel – kan du kobles på trådløst er det dog intet problem, og stort set alle har netkabel indgang – det er også den bedste måde at koble sig på nettet, da det altid vil være mere stabilt og med mindre tab af hastighed end trådløs, men omvendt er det naturligvis rart at slippe for kablerne, og så stort er tabet heller ikke.

Jeg vil have andre enheder på nettet

Hvis du har andre enheder end en computer, der skal på netværk, er det for alvor rart med en trådløs router. Telefoner og tablets kan normalt kun gå på nettet via trådløst signal (Wifi) udover naturligvis abonnementer, hvor du eksempelvis kan få dataabonnementer til tablets – det kræver dog, du har en Tablet, der kan være sim-kort i. Både Xbox, Playstation 3 og Nintendo Wii kan også komme på nettet via trådløs forbindelse, men det kræver lidt koncentration, når det skal sættes op. Ofte kan de også kobles på via kabel, og er routeren alligevel tæt på enhederne, og vil kablerne ikke rode, sikrer det som nævnt den bedste og mest stabile internetadgang.

Skal du købe ny computer, skal du også sætte dig ind i teknisk viden, og ikke mindst er det vigtigt, at du kender fordele og ulemper ved henholdsvis bærbare og stationære computere.

Hvis du oplever problemer med at modtage WIFI – altså trådløst signal fra din router til din enheder – kan du læse vores guide til bedre WIFI-signal.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning