Skal jeg købe flere ip-adresser?

Hvis du ikke kører din internetforbindelse gennem en router, kan du som regel ikke have mere end to computere på nettet samtidig.

Det skyldes, at du i hovedreglen kun er tildelt to ip-adresser, og det er nødvendigt at have en ip-adresse for hver adgang, du skal have til nettet.

Routeren bruger som udgangspunkt kun én ip til nettet, uanset hvor mange computere eller enheder, der skal have adgang. Dermed kan du med en router have mange enheder koblet på nettet.

Hvis du ikke bruger router, vil du typisk opleve, at de to computere, du tænder først, kommer på nettet uden problemer, men så snart en tredje bliver tændt, vil den ikke kunne få forbindelse.

Hvis du har brug for at have tre eller flere enheder på nettet, kan du vælge at købe ekstra ip-adresser. Det vil formentlig koste dig et mindre beløb hver måned.

Alternativt kan du købe eller leje en router. Den vil have én ip-adresse til internettet, og alle enheder på netværket vil gå gennem denne ip-adresse, når de skal på nettet. Derfor vil du ikke have brug for flere ip-adresser, og samtidig har routeren som regel indbygget firewall, der giver dig større sikkerhed.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning