Hvad er en router?

Routeren er den boks, der sender informationer fra internettet til enhederne på dit netværk – eksempelvis din computer.

I 90’erne havde man typisk et modem, der sagde mærkelige lyde og gjorde, at faster Inga ikke kunne ringe og fortælle om hendes seneste gastronomiske bedrifter, mens man var på nettet.

I dag sidder modemet ofte i routeren, og den blokerer ikke længere for telefonen – desuden giver routeren dig også mulighed for at tilkoble flere computere, enten ved hjælp af netværkskabler eller måske endda gennem trådløst netværk. I nogle tilfælde får du “kun” et modem fra udbyderen, men telefonlinjen bliver stadig ikke blokeret.

Routeren har den fordel i forhold til et modem, at den med én “offentlig” IP-adresse kan forbinde alle dine computere til internettet. Mange udbydere kræver ekstra penge hver måned, hvis man skal have mere end en eller to ip-adresser, men med routeren vil du ikke have behov for det, uanset hvor mange computere der skal på nettet. Leverer din udbyder kun et modem, kan du selv investere i en router, ligesom det som regel er muligt at tilvælge router ved udbyderen mod en merpris.

Routeren er ret let at tilkoble, hvis bare stikkene i din væg er installeret.

De fleste routere har også indbygget firewall. Den gør, at du er mindre sårbar overfor hackerangreb ved blandt andet at lukke for porte – som privatperson er man ikke specielt truet af hackerangreb, men det er alligevel rart at have den ekstra sikkerhed, en indbygget firewall giver. Du bør dog uanset hvad altid bruge din sunde kritiske fornuft, når du surfer på nettet.

Priser på internet med router

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning