Hvornår er 10 Mbit det rette valg?

For mange er 10 Mbit en glimrende hastighed på internet. Med en enkelt computer på nettet, kan du sagtens streame tv i HD-kvalitet, og du vil generelt have en hastighed, der er rigeligt hurtigt til almindelig surf og normalt brug.

Selv hvis du har et par computere på nettet samtidig, bør du ikke opleve, at forbindelsen bliver langsom. 10 Mbit er ofte et meget godt valg, også hvis du har flere computere på nettet.

Det kan dog være svært at streame video fra to computere samtidig i god kvalitet – HD-kvalitet fra to computere på samme tid er i udgangspunktet ikke muligt.

Det vil dog være muligt at streame fra én computer, samtidig med du laver mindre aktiviteter fra 1-2 andre. Med andre ord kan 10 Mbit faktisk ofte være et fint valg i den lille familie, hvis der ikke er for mange brugere med særlige krav, men er der flere i familien, der gerne vil kunne streame, downloade, ringe over nettet og lignende på samme tid, så bør man gå efter en hurtigere forbindelse.

Priser på bredbånd med 10 Mbit

  • ✓ Surf
  • ✓ Streaming
  • ✓ 2-3 computere

Nedenfor har vi listet udvalgte abonnementer på 10 Mbit eller mere – der kan være forskel på, hvilket udstyr der følger med, men downloadhastighed er den samme. Vær også opmærksom på, at nogle udbydere sælger bredbånd med en minimumhastighed – du er i så fald ikke garanteret mere end denne hastighed, men udbyderen bestræber sig på at levere den hastighed, som der bliver annonceret.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)

Hvornår er 10 Mbit for lidt?

Du vil kunne opleve problemer med streaming, hvis du vil streame fra to forbindelser samtidig – for nogle kan det dog være tilstrækkeligt, og det afhænger også af tjenesten, der bruges. Vi anbefaler dog kraftigt en hurtigere forbindelse, hvis du vil streame fra to enheder på samme tid.

Generelt er 10 Mbit dog en glimrende forbindelse – også hvis du har 2-3 computere på nettet samtidig, men er der tale om endnu flere eller streamer flere af computerne meget og/eller på samme tid, bør du også overveje at gå op på en endnu højere hastighed.

Skal I tit uploade eller lave videosamtaler, bør I også overveje at se på uploadhastigheden, som i så fald meget gerne må være på mindst et par Mbit – for de fleste private forbrugere, er det dog sjældent noget, man behøver lægge stor vægt på.

Besparelsen fra 20 Mbit til 10 Mbit er forholdsvis lav, men for mange får de stort set ingen værdi ud af at gå op på 20 Mbit i stedet for 10 Mbit. Har du meget ofte 3 eller flere computere online samtidig, kan det dog være en meget fornuftig investering.

Spil på nettet tager i hovedreglen ikke så meget hastighed, som man skulle tro, og de fleste spil kan sagtens spilles spil over nettet på 10 Mbit – også fra flere computere samtidig. Faktisk bruger spil sjældent over 1-2 Mbit i hastighed pr computer.

Vær også opmærksom på minimumshastighederne. Oftest bør du forvente, at hastigheden ligger stabilt på 10 Mbit, men hvis udbyderen har en minimumhastighed, der ligger markant lavere, så er du i risiko for at få en forbindelse, der eksempelvis ikke er optimal til streaming. Hvis der ikke er angivet nogen minimumhastighed på udbyderens side, bør du kunne forvente at modtage hastigheden.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning