Hvornår er 2 Mbit det rette valg?

Her på siden finder du priser på 2 Mbit bredbånd, ligesom du kan finde ud af, om 2 Mbit er det rigtige valg for netop dig.

Det er meget svært at få bredbånd med kun 2 Mbit – de laveste hastigheder, man finder mange steder, er på 10 Mbit.

For en del kan 2 Mbit være en fin forbindelse, men man bør overveje, om man får mere ud af at give 20-30 kroner ekstra om måneden og få markant højere hastighed.

2 Mbit er dog en glimrende forbindelse, for dig der kun bruger nettet til at læse nyheder og surf. Det er rigeligt til netbank, nyheder, mail og adgang til det offentlige.

Hvis du ser videoer, streamer musik eller downloader store filer vil det dog være for langsom en forbindelse. Det kniber også lidt i hastighed, hvis du har flere computere online samtidig, men det kan faktisk godt gå an til basal surf med 2-3 computere på samme tid, hvis man ikke er den utålmodige type foran computeren.

  • ✓ Almindelig surf
  • ✓ Netbank
  • ✓ Facebook
  • ✓ Ser ikke video

Priser på 2 Mbit bredbånd

Generelt er der ikke abonnementer på 2 Mbit – generelt anbefaler vi, at man søger mod hastigheder på omkring 10 Mbit – hvis man kun er meget lidt på nettet, kan man i stedet få mere for pengene ved at overveje mobilt bredbånd med eksempelvis 1 GB data. Her kan man typisk komme ned på priser omkring 50-100 kroner om måneden.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)

Hvornår skal man ikke have 2 Mbit

Det er ikke helt umuligt at streame på en 2 Mbit linje, men kvaliteten vil generelt være ret ringe, og derfor bør man gå højere op i hastighed, hvis man reelt vil streame – til små videoer er det fint, men til at se reelt tv-indhold er det for langsomt.

Visse streamingtjenester kan givetvis slet ikke bruges uden voldsomme gener – men eksempelvis Youtube vil fungere fint.

Vær opmærksom på, at nye regler gør, at udbyderne ofte sælger bredbånd med en minimumshastighed, som altså er det du mindst kan forvente at modtage. Eksempelvis kan du kun være sikker på at få en tiendedel af den hastighed du køber, hvis du bestiller 2 Mbit ved Telia, og det betyder at forbindelsen reelt kan være ret langsom – også ved surf.

Hvis du har flere computere på nettet samtidig, vil du næppe være tilfreds med 2 Mbit. Surfer du kun på nettet, og har du intet imod at skulle vente lidt, er det dog ikke noget problem at have flere computere på nettet med en 2 Mbit linje, men du kan for alvor godt skyde en hvid pil efter en god Youtube-oplevelse.

2 Mbit er heller ikke fornuftigt, hvis du ofte henter store filer eller jævnligt ser video via nettet – gør du det kun meget sjældent, kan du dog formentlig godt stille dig tilfreds med 2 Mbit, men du vil dog få en del ekstra for pengene bare ved at gå op på eksempelvis 10 Mbit.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning