Hvornår er 20 Mbit det rette valg?

20 Mbit er en god og hurtig linje, som internetudbyderne ofte kører kampagner på. Månedspriserne hos de enkelte udbydere, ligner dog ofte hinanden, men der kan være betydelige forskelle i etableringsomkostninger og ekstra ydelser.

Det er ikke uden grund, at det er en linje de fleste udbydere satser på. Med 20 Mbit kan du nemlig gøre det meste på nettet, og det er også en glimrende hastighed hvis du har op mod 3-5 computere på nettet samtidig – heraf dog højest to, der streamer samtidig.

Forbindelsen er meget velegnet til familien, hvor både børn og voksne skal have adgang til nettet og kunne streame videoer samtidig uden at råbe vredt efter hinanden fra hver sin computer. Er der gang i en del computere, der streamer samtidig – altså mere end to – bør man dog søge mod hurtigere hastighed.

20 Mbit er altså for de folk, der har flere computere online samtidig, og hvor flere har behov for en fin hastighed. Streamer man aldrig i familien kan man fint nøjes med 10 Mbit.

  • ✓ Surf
  • ✓ streaming
  • ✓ 3-5 computere

Priser på 20 Mbit bredbånd

Nedenfor finder du forskellige abonnementer på fastnet bredbånd med 20 Mbit hastigheder. Hastigheden er altså den samme i de listede abonnementer, men til gengæld kan der være forskel på, hvilket udstyr, der følger med.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Hvornår er 20 Mbit langsomt?

20 Mbit er hurtigt, og for langt de fleste, vil det sjældent blive oplevet som langsomt. Du kan dog opleve, at en enkelt computer tager alt hastigheden, hvis personen på computeren downloader store filer eller ser videoer i meget høj kvalitet på nettet. Det kan du også opleve med endnu højere hastigheder, og derfor kan det være en god idé at lave aftaler omkring download eller måske ligefrem sætte begrænsninger i routeren, hvis det er muligt, så én computer ikke kan tage alt hastigheden.

Hvis du kan få en 20 Mbit forbindelse, kan du som regel også få tv via dit bredbånd hos flere udbydere, hvor signalet bliver modtaget via dit bredbåndsstik til en boks, som sender signalet videre i digitalt format til dit tv. Vær dog opmærksom på, at tv via bredbånd tager noget af hastigheden (dette er ikke tilfældet for kabel-tv, som er det YouSee og Stofa eks. leverer)

Vær også opmærksom på minimumhastigheden. Det er den hastighed, som du som minimum kan forvente, udbyderen leverer, og er den meget lav, løber du altså også en risiko for at ende med en langsommere forbindelse, end du ønsker. Hvis udbyderen ikke skriver en minimumshastighed, bør du i udgangspunktet kunne forvente, at udbyderen leverer hastigheden.

Hvornår er 20 Mbit ikke rigtigt

Hvis du kun er på nettet fra én computer, bør du faktisk stort set altid købe en billigere linje. 10 Mbit er eksempelvis rigeligt til almindelig surf, og du kan også sagtens streame videoer i rigtig god kvalitet. Det er dog ikke alle bredbåndsudbydere, der tilbyder de langsomste hastigheder, men det er som regel muligt at finde mindst én udbyder, der gør.

Skal der ikke laves krævende aktiviter som download og stream fra flere computere samtidig, kan det også være værd at overveje at hoppe ned på omkring 10 Mbit, selv om man har 2-4 computere online samtidig.

Der skal være en del i husstanden, før du vil få problemer med antallet af computere på nettet på en 20 Mbit forbindelse, men er der ofte 5 computere eller mere på nettet, bør man overveje at gå op på en endnu hurtigere forbindelse, hvis der skal være plads til de krævende aktiviteter. Streamer man fra tre enheder, bør man også overveje hurtigere hastighed – har man ikke mere end disse tre enheder, kan det dog godt gå an.

Har du stort behov for MEGET hurtigt at kunne hente filer, kan du også overveje at investere i en højere hastighed, men til streaming vil du ikke opleve de store forbedringer ved at gå op i hastighed i forhold til en 20 Mbit linje.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning