Få 20 Mbit uanset hvor du bor med satellit bredbånd

Hvis du er en af de personer, der bor i et område, hvor mobilmasterne er ringe, kobberkablerne højest giver et par Mbit, og fibernet er noget man skal være jubeloptimist for at drømme om, så kan satellit internet være det helt perfekte for dig.

Da satellit internet kommer via signaler fra satellitter i himlen, er der helt komplet dækning i hele landet. Det gælder altså reelt uanset, hvor du bor. Du kan normalt få ”op til” 20 Mbit – og i praksis vil du være meget tæt på denne hastighed.

Desværre er der dog også ulemper. Den største forhindring for mange vil være prisen, hvor du typisk skal betale omkring 3000-5000 kroner alene i oprettelse. Herefter vil månedspriserne også være relativt høje, ligesom der er begrænsning på forbruget, der især vil gøre det dyrt, hvis du skal bruge forbindelsen til at se tv over nettet.

Desuden kommer det med en særlig parabol, der skal sidde et optimalt sted for at få det bedste signal. Det betyder også, at du vil få en forbindelse, du ikke kan tage med dig i eksempelvis sommerhuset.

Har du intet imod parabolen, og synes du det er udgiften værd, kan du vælge denne løsning.

Udbydere af satellit internet

Alternative og billigere løsninger

Hvis du synes etableringsudgiften er for høj, kan du også overveje Net1. Net1 er mobilt bredbånd, men kører på en anden teknologi end de almindelige udbydere, og der er altså her ikke tale om satellit internet. Teknologien hedder CDMA, og kommer via mobilmaster, der i Danmark kun bruges af Net1 til mobilt bredbånd. Det betyder, at de nærmest overalt har dækning, men til gengæld tilbyder de kun hastigheder på omkring 4-6 Mbit, hvilket du til gengæld også kan få langt de fleste steder, men dog ikke helt så mange steder som satellit internet.

Net1 koster typisk omkring et par tusinde kroner i mindstepris, hvilket altså inkluderer udgiften til abonnementet i seks måneder. Ligesom med satellit internet er du dog begrænset af en forbrugsgrænse, der gør det svært at udnytte eksempelvis streaming fuldt ud.

Til gengæld er Net1 mobilt, så det er meget let at tage med sig på farten – både korte og lange ture. Og samtidig er prisen nede på et niveau, hvor man ikke får lyst til at kaste udstyret hårdt ind i væggen, hvis udbyderne inden for et år eller to endelig kan tilbyde ordentlige hastigheder på mere traditionelle teknologier.

Læs om Net1

I nogle områder tilbyder man også WIFI-internet via kraftige master. Her vil du kunne få en fin og stabil forbindelse med typisk omkring 10-20 Mbit til som regel ganske fine priser – af og til er oprettelsesprisen høj, men så er månedsprisen til gengæld som regel meget lav.

Læs mere om WIFI-internet, og se hvor det er muligt.

Priser fra Net1

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning