Mobilt bredbånd i kolonihavehuset

Bredbånd er praktisk, og hvis man bruger meget tid i kolonihavehuset kan det ofte være rart også at have internet her, så man kan holde øje med busplaner, vejr, nyheder og alle de andre ting, man kan fordrive tiden med i kolonihavehuset.

Og med mobilt bredbånd behøver man ikke længere få trukket kabler for at komme på nettet. Med mobilt bredbånd til kolonihavehuset får du nemlig et lille USB-stik, som du sætter i din computer, og så er du på nettet.

Hvis du kun skal lave enkelte hurtige informationssøgninger i ny og næ, kan du også ofte dele dit mobilabonnement, hvis du har en stor datapakke. Dette er muligt på de fleste smartphones. Antennen er dog næsten altid ringere end i det meste udstyr til mobilt bredbånd, og wifien kan være mere ustabil og mindre kraftig end normalt. Til gengæld er det en meget billig måde at få adgang til nettet på. Streamer du en del, er det dog sjældent en god løsning – en film eller to kan dog ofte gå, men det afhænger af din datapakke. Du kan læse mere om databehov under pristabellen.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Forbrugsgrænser

Signalet kommer trådløst til USB-stikket, hvor alle de nødvendige programmer allerede ligger. Databehovet er det samme uanset, om du bruger mobilt bredbånd med USB-modem, router eller om du kommer på nettet via dit mobilabonnement. Du betaler et beløb hver måned, men der er også en fast grænse for, hvor meget du kan bruge dit mobile bredbånd. Grænsen er angivet i GB, og svinger typisk fra omkring 1 GB til 10 GB – der er dog også abonnementer med endnu mere data.

Med 1 GB vil du kunne lave mange ting på nettet hver måned, og så længe du ikke ser videoer eller streamer musik, burde du ikke komme i nærheden af forbrugsgrænsen, så længe du ikke bruger forbindelsen mange gange om ugen i flere timer.

Vil du gerne kunne se videoer eller streame musik kan du eventuelt gå op på 10 GB. I så fald vil du have nok data til du kan se flere tv-programmer under i kolonihavehuset og høre en del musik. Vil du gerne se tv-programmer dagligt, kan du overveje endnu mere data, men til stort set alle behov er 10 GB rigeligt. Bruger du rigtigt meget tid i kolonihaven, og vil du have mulighed for at streame mere end 10-15 timer om måneden, så kan du overveje at gå op på større pakker. En tommelfingerregel er, at hver gang du har set en times tv i god kvalitet, har du også brugt 1 GB – i HD-kvalitet er det omkring 2 GB pr. time.

Du skal også være opmærksom på, at der i udgangspunktet maksimalt kan være én computer på nettet af gangen med mobilt bredbånd. Du kan dog fint skifte USB-stikket mellem flere computere, men det skal være i, hvis forbindelsen skal virke. Du kan dog købe routere, der virker specielt til mobilt bredbånd, så du kan tilkoble flere computere til ét mobilt bredbåndsabonnement på samme tid.

Vær opmærksom på dækningen

Når du køber mobilt bredbånd, skal du også være opmærksom på dækningen – ligger kolonihaven i et yderområde, kan det være et problem, men ligger det i en af de større byer er der som regel god dækning uanset selskab. Uanset hvad er det altid en god idé på forhånd at undersøge dækningen.

Telenor, Telia, 3 og TDC er de eneste udbydere med eget netværk – der er mange flere udbydere, men de øvrige lejer sig ind på ét af de fire netværk.

Abonnementer til mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning