Mobilt bredbånd på campingferien

Skal du på camping, og vil gerne have mulighed for at være på nettet imens? Selv om campingpladsen ikke tilbyder trådløst internet, eller du måske bare ikke vil betale den pris, de forlanger, så er det langtfra umuligt at komme på nettet.

Hvis der er dækning til mobilt bredbånd, er der nemlig adskillige løsninger, som gør det muligt for dig at være på nettet uanset om du bare vil kunne tjekke vejret hver dag i en uge eller to, eller du vil sidde hver weekend i sommeren på danske campingpladser og kunne høre musik via nettet, så der er hyggeligt i campingvognen.

Heldigvis er der dækning fra mindst en udbyder på langt de fleste campingpladser, men jo mere øde campingpladsen er placeret, jo ringere mulighed er der for ordentligt dækning – omvendt, ligger campingpladsen i eller meget tæt på byen, er der som regel god dækning.

Skal du kun kortvarigt bruge internet på en computer eller til et mindre tv-program, kan du ofte bruge din mobiltelefon til at dele forbindelsen, hvis du har et abonnement med meget data. Antennen er ringere, og wifien kan være mere ustabil, men generelt er det en fin løsning til det lille behov.

Mobilt wifi til campingferien

Med mobilt wifi kan du dele forbindelsen med flere enheder via WIFI-signal. Du kan både koble computer, tablet og smartphone på, hvis det kan koble sig op via WIFI – eksempelvis til trådløse routere.

Mobilt wifi er mobilt bredbånd, hvor du har en lille enhed på størrelse med en smartphone. Den har et batteri og behøver derfor ikke konstant stikkontakt, men batteritiden er dog sjældent mere end 5-6 timer.

Vi har samlet abonnementer med mobilt wifi ved de forskellige udbydere.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 1131 kr. 338 kr.
(min. pris: 189 kr.)

Sådan undersøger du dækningen

Generelt har 3 og Telia ry for at have den bedste dækning, så hvis du ikke ved, hvilke campingpladser du vil overnatte på, er den bedste mulighed for en ordentlig forbindelse hos en af de to udbydere.

Der er dog absolut ingen garantier for god dækning, og med både et 3 og Telia abonnement kan du sagtens havne på en campingplads, hvor det næsten er hurtigere at vente på regnskyen kommer, end at gå på nettet for at undersøge, hvornår den kommer. De fleste steder vi du dog opleve, at de begge kan levere tilfredsstillende hastigheder.

Hvis du ved, hvilken campingplads du skal være på, bør du dog undersøge dækningen, og i så fald kan du passende tage de to øvrige udbydere til mobilt bredbånd med, nemlig TDC og Telenor. Udover de fire udbydere er der naturligvis mange flere, men de øvrige udbydere lejer sig ind på ét af de fire netværk – alle selskaber har mindre udbydere på netværket, men TDC er det selskab flest benytter sig af – blandt andet fordi TDC ejer flere af de mindre udbydere.

Alle udbyderne har dækningskort på deres hjemmesider. Læs hvordan du analyserer på udbydernes dækningskort.

Abonnementer, der passer til campingferien

Vil du kun bruge dit mobile bredbånd, mens du er på campingferie og kun i et par uger? Så bør du formentlig enten søge mod forbrugsafregnet mobilt bredbånd eller mobilt bredbånd med taletidskort.

Forbrugsafregnet passer især til dig, der bare kort vil kunne tjekke dit mobile bredbånd. Den mest logiske løsning er formentlig Fullrates, hvor du får 200 MB data(de kører ofte kampagner med større startpakke) – den første data skal du dog bruge inden for en hvis periode. Samtidig følger der et USB-modem med, så du får adgang til nettet for under 200 kroner med alt, hvad du skal bruge.

Med 200 MB kan du dog ikke lave andet end at tjekke vejret, mail og nyheder en håndfuld gange, men skal du ikke mere end det, kan det være et fornuftigt abonnement, og efter seks måneder kan du eventuelt komme ud af det, hvis du ikke ønsker at poste 9 kroner om måneden i det.

Telia har det bedste tilbud på taletid til data – Telia Talk. Her kan du købe pakker med mellem 1 GB og 10 GB, som du har mellem 1 uge og 3 måneder til at bruge afhængig af taletidskortet.

Prisen er mellem 49 og 299 kroner, og selv hvis du sammenligner med priser på abonnementer er det en ganske fordelagtig pris. Til gengæld følger der ikke USB-modem med, så det skal du selv investere i, og det bliver næppe en billig fornøjelse – i deres mindste abonnement tager de i skrivende stund 500 kroner for deres USB-modem, og det får du næppe billigere, når du ikke binder dig til et abonnement. Derfor er Telia bedst for dig, der allerede har et USB-modem, som du kan bruge til mobilt bredbånd.

Hvis du gerne efter campingturen vil bruge dit mobile bredbånd som supplement til dit almindelige bredbånd, kan du læse vores artikel om mobilt bredbånd som ekstra forbindelse.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 8-35 Mbit
(Netværk: 3)
6 GB 6 mdr. 600 kr. 50 kr.
(min. pris: 600 kr.)
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 1131 kr. 338 kr.
(min. pris: 189 kr.)

Valg af udstyr

For de fleste campister er et USB-modem formentlig den rigtige løsning, men hvis du gerne vil kunne lade dine medcampister være på internetforbindelsen samtidig med dig, kan du også investere i en router. Den kræver dog en stikkontakt.

Med en router til mobilt bredbånd kan du få flere computere på nettet samtidig, hvilket ikke er muligt med et USB-modem. Det koster typisk 500-1000 kroner ekstra i oprettelse, og det er kun Telia, 3 og Telenor, der tilbyder det som en del af deres abonnementer.

Net1 – et solidt alternativ

Udover de traditionelle udbydere af mobilt bredbånd, er Net1 også en mulighed. Hvis du også er på camping i Sverige og Norge, har du fri adgang til det norske og svenske netværk hos dem uden at skulle betale ekstra.

Samtidig har de dækning i mange yderområder, da de er baseret på en anden teknologi, og der er ikke mange steder, de ikke kan komme tæt på deres lovede hastigheder – men det er også her, der opstår et mindre problem. Deres hastigheder er temmelig langsomme, og de sælger kun abonnementer med 6 Mbit. Dermed halter de langt efter konkurrenterne på de potentielle hastigheder, men kan altså komme tæt på deres maksimale hastighed langt flere steder, og den er trods alt brugbar til en del.

En anden ulempe ved Net1 er prisen. Du betaler en del mere for datapakkerne, end ved de øvrige udbydere. Men camperer du meget i Norge og Sverige også, vil du være så sikker som muligt på at du kan komme på nettet på mange campingpladser eller ligger campingpladsen bare i et område med meget dårlig dækning, så er de et rigtigt fint alternativ.

Vær dog opmærksom på, at Net1 kun sælger deres abonnement med en router og ikke USB-modem.

Udbydernes dækningskort

Vi har samlet links til udbydernes dækningskort, så du let og hurtigt kan undersøge dækningen netop der, hvor du har brug for din forbindelse.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning