Tjek dit net giver overblik over mulighederne

Erhvervsstyrelsen har i marts 2015 åbnet siden tjekditnet.dk, hvor forbrugere kan finde frem til, hvilke udbydere, der tilbyder net på deres adresse.

Et af sidens mål er, at gøre det lettere at få overblik over, hvilke teknologier der er til rådighed på den enkelte adresse, og dermed er du langt mere sikker på, at du ikke overser muligheder. Siden skal også hjælpe regioner og kommuner med deres indsats på teleområdet.

Erhvervsstyrelsen “tvinger” udbyderne til at levere informationerne, men vil også forholde sig kritisk, så du næsten er garanteret, at mulighederne er tilgængelige for dig – derfor kan der i enkelte tilfælde også være alternativer, der kan blive overset i testen.

Vi har også lavet en guide til, hvordan du selv løber mulighederne på markedet igennem, så du kommer hele vejen rundt om de forskellige teknologier, der kan være attraktive for dig. Vores guide har også fokus på flere teknologier, så du kan finde frem til de mere alternative teknologier, hvis de normale teknologier ikke kan levere ordentlige forbindelser. Tjek dit net har nemlig primært fokus på traditionelt internet via fiber, kobber og coax(kabel-tv) forbindelser.

Læs vores guide til hvordan du finder mulighederne på netop din adresse

Besøg Tjekditnet.dk

Hvorfor kommer Tjek dit net

Tjekditnet.dk skal være med til at bidrage med at gøre det lettere for forbrugerne at være aktive og kritiske på markedet.

Det skal blandt andet gøres for at sikre konkurrencen på markedet. Med øget konkurrence vil udbyderne i højere grad jagte både at levere bedre produkter, priser og løbende udbrede dækningen. Håbet er, at det vil være til gavn både for branchen, forbrugerne og det generelle erhvervsliv, der mange steder sukker efter markant bedre bredbånd.

Tjek dit net er et af flere initiativer på området, og vil i første omgang fokusere på mulighederne for fastnet bredbånd. Senere vil de dog løbende udvide siden til blandt andet at indeholde information om dækning til mobiltelefoni.

Initiativet er blandt andet kommet efter en rapport lavet for Erhvervsstyrelsen, der viste, at for mange danskere ikke er bevidste om deres behov på bredbåndsmarkedet, ikke ofte nok gennemgår deres abonnementer og ofte ikke har styr på, hvad de egentlig får. Her spiller information på nettet en væsentlig rolle, og indtil nu har det ikke været muligt kommercielt at få adgang til eksempelvis, hvilke teknologier der er på adresseniveau. Med Tjekditnet.dk er det målet at gøre det langt mere gennemskueligt, hvad man har af muligheder.

Priser på bredbånd

Tjekditnet.dk har ikke fokus på priser og kun i ringe grad på behovsafdækning, så her må du søge informationer andre steder. Eks. Kan du bruge vores prissammenligner, ligesom vi har en grunding guide til valg af hastighed.

Du kan også få et hurtigt overblik over forskellige priser på markedet via nedenstående tabel.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning