Guide for pendlere – find det rigtige internet

Billede af pendler

  • Pendler:

  • Jeg bruger internet til
  • ✓ Når du venter på bus/tog
  • ✓ Planlægning af transport
  • ✓ Praktiske formål
  • ✓ Ønsker at bruge det under transport

Som pendler har man ofte en lidt småtravl hverdag. Togtider, arbejdsliv og fritid kan være svært at få til at gå op i en højere enhed.

Med mobilt bredbånd, kan det måske blive lettere for dig. Med mobilt bredbånd kan du nemlig være online, mens du sidder i toget, så du kan få læst dine mails, booket tid i motionscentret, blive opdateret på de seneste nyheder eller måske bare fordrive tiden på nettet, så du slapper bedre af.

Ofte kan du også bruge dit mobilabonnement, hvor du via din smartphone kan dele forbindelsens wifi til din computer eller tablet. Din computer kan dog ofte sluge mere data hurtigere, og har du dagligt brug for forbindelsen, vil det være en god idé at købe et egentligt abonnement til mobilt bredbånd. For nogle kan det være relevant at bruge det som den eneste forbindelse, mens det for andre giver mere mening blot at bruge det som supplement til en kablet forbindelse.

Mobilt bredbånd som eneste forbindelse

Hvis du tit streamer tv eller hører musik via nettet, er det sjældent den bedste idé at bruge mobilt bredbånd som den eneste forbindelse – men hvis du stort set kun bruger nettet til at læse nyheder, mails og lignende, er det helt sikkert en overvejelse værd – og det kan også være et godt valg, selv om du streamer en lille håndfuld timer om måneden.

Streamer du, er en god tommelfingerregel at 1 times streaming tager 1 GB data i “god” kvalitet, og 2 GB data i HD-kvalitet.

Streamer du ikke, kan du typisk nøjes med ca. 10 GB, hvis du er online stort set dagligt, men sjældent i mere end en times tid eller to. Er du mere online end dette, bør du overveje en større pakke – når du har fået dit abonnement, kan du løbende følge dit forbrug, og overveje, om du kan spare penge ved at skifte til en mindre pakke, eller i stedet opgradere til en større. Det er dog en god idé at være kritisk fra starten, og ikke købe en for stor pakke – mange ender med aldrig at opdage, hvis de har for meget data, og det er dumt at betale potentielt over 1000 kroner mere om måneden, end du reelt behøver.

Ekstra viden: Dækningen når du kører i bus eller tog


Det er ikke sikkert din hastighed er i top hele vejen, men de fleste selskaber burde have dækning, der er god nok til, at du kan få rigtig meget ud af selv relativt korte togture. Du vil dog næppe helt kunne undgå udfald under turen, da forbindelserne ofte er mere ustabile i tog. Det skyldes blandt andet materialet til togene, der på grund af isoleringen og filtre i vinduerne holder signalet ude – dette vil også være tilfældet med de fleste busser. Samtidig er det sværere at holde stabilt signal, når du bevæger dig, fordi udstyret skal hoppe mellem forskellige master.
Du kan med andre ord ikke undgå, at du vil opleve udfald under transport – de vil komme ved alle selskaber, og hastigheden vil være stærkt svingende, så streaming vil eksempelvis sjældent være en god oplevelse i toget. Omvendt er der dog løbende fokus på, hvordan mobilsignal under transport kan forbedres, og eksempelvis er der opbygget netværk i metroen i København, der gerne skulle sikre en rimelig netværksoplevelse.

Bemærk at der ofte er gratis internet i toget baseret på dækningen, der også bruges til mobilt bredbånd – så hvis du kun bruger toget, kan du givetvis bruge dette. Typisk vil der være færre udfald, men hastigheden kan være lavere, da du deler forbindelsen med dine medpassagerer. Der kan også være togsæt, hvor der ikke er internet.

Se hvordan du undersøger din dækning


Vores anbefaling

  • Du bør overveje mobilt bredbånd. Hvis du vil bruge det som din eneste forbindelse, skal du tænke over, hvor meget data du tror, du bruger, og få undersøgt om der er god dækning, der hvor du bor. Streamer du ikke, er 10 GB som regel nok – streamer du jævnligt, bør du gå op på endnu mere data.
  • Du kan også sagtens nøjes med at bruge det mobile bredbånd som supplement til en fastnetforbindelse – det vil især være fornuftigt, hvis I har flere computere, der skal være på nettet samtidig i hjemmet, eller hvis du ofte streamer tv, eller hører netradio. Hvis dit mobile bredbånd kun bliver købt som supplement i toget, kan du formentlig klare dig med 1-2 GB forbrug – afhængigt af hvad du vil lave under togturen.
  • Hvis du vil have en traditionel forbindelse i din husstand, anbefaler vi, at du læser den guide, der passer bedst til din situation.

Priser på mobilt bredbånd, der passer til dit behov

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Priser på fastnet bredbånd, der passer til dit behov

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning