Få internet med et Ipad-abonnement

Vil du gerne have din Ipad på nettet? Din Ipad kan det samme på nettet som smartphones, og den lidt større skærm gør den for mange endnu mere anvendelig.

Der er masser af apps og programmer, der kan være både praktiske og sjove i hverdagen, og fælles for dem er det ofte, at de fungerer bedst, hvis du har adgang til nettet.

Der er to måder at få din Ipad på nettet – enten via din trådløse router eller via et særskilt abonnement. Ikke alle Ipads har mulighed for at sætte SIM-kort i, så for disse kan man ikke få et abonnement, men skal i stedet kører via en trådløsrouter.

Især med Ipads er det ret almindeligt med modeller uden mulighed for at sætte SIM-kort i. Generelt vil 3G eller 4G/LTE være en del af navnet for Ipads, hvis der er mulighed for SIM-kort.

Til Ipads skal du bruge samme type abonnement, som du skal til mobilt bredbånd. Det er derfor de samme månedspriser, men de færreste bruger deres Ipad lige så meget på nettet, som de ville bruge mobilt bredbånd gennem USB-modems. Derfor kan du, når du vælger Ipad-abonnement, roligt gå efter en pakke med forholdsvis lidt data – hvis du ikke vil streame video, kan du som regel gå efter en af de absolut mindste pakker.

I tabellen herunder er der priser på abonnementer uden udstyr. Du får altså et simkort, du skal sætte i din Ipad. Vær opmærksom på, at Ipad Mini bruger nano simkort, mens de øvrige Ipads normalt bruger micro simkort.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 393 kr. 49 kr.
(min. pris: 148 kr.)

Hvis du gerne vil kunne se Youtube-videoer, streame decideret film og serier eller musik på din Ipad flere gange om ugen kan dit forbrug dog hurtigt komme op på adskillige GB, men laver du ikke den slags aktiviteter, behøver du ikke lige så meget data.

Hvis din Ipad har adgang til din almindelige forbindelse via en trådløs router, bør du bruge den, når du henter nye programmer og opdatere dem, du allerede har installeret. Gør du det, behøver du sjældent mere end et par hundrede MB data i dit Ipad-abonnement.

Vil du også hente programmer og opdatere dem fra dit Ipad-abonnement, bør du dog gå op på en af de større pakker – henter du flere gange ugentligt nye spil og programmer kan det være nødvendigt med et par GB, men til langt de fleste behov er 1 GB nok.

For mange er det netop applikationerne, der gør Ipad til den bedste tablet. Ofte kommer applikationerne nemlig tidligere til Ipad sammenlignet med konkurrenten Android.

Hvordan finder jeg det rette abonnement?

Du kan næsten altid holde dig under 10 GB, hvis du ikke streamer musik, film og tv via dit Ipad-abonnement. Har du samtidig adgang til en router, kan du typisk gå ned på 1-2 GB eller mindre, og stadig kunne bruge abonnementet en hel del timer om måneden til almindelig surf.

Vil du streame, er en god tommelfingerregel, at du bruger 2 GB for hver time, du streamer i HD-kvalitet. Kan du nøjes med mindre god kvalitet, kan du komme ned på at bruge omkring 0,5-1 GB i timen. Streaming af musik tager typisk 200-300 MB i timen – eller 0,2-0,3 GB.

Når du køber abonnement til din Ipad, skal du være opmærksom på, at enkelte udbydere har seks måneders binding på abonnement. De fleste sælger dog faktisk abonnementer uden binding, når du ikke skal have andet end et sim-kort.

Du skal også være opmærksom på, at din Ipad skal bruge et micro SIM-kort eller nano SIM-kort, og ikke et almindeligt SIM-kort, som du kender det fra de fleste telefoner. Se på Apples hjemmeside hvilke SIM-kort, de forskellige Ipad-versioner bruger.

Internetabonnementer til Ipad

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 17-71 Mbit
(Netværk: TDC)
3 GB Ingen 393 kr. 49 kr.
(min. pris: 148 kr.)

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning