Mobilt bredbånd på havet

Vil du gerne have adgang til mobilt bredbånd, når du er ude at sejle, så du kan tjekke mails, nyheder og vejr?

Det er i forvejen svært at gennemskue, hvor god dækningen er, og det gør det ikke bedre, at man vil kende dækningen på havet. På 3’s dækningskort kan man dog se særlige beregninger, for deres dækning på havet – og det er formentlig de mest pålidelige beregninger blandt udbyderne på havet. Du vælger dækning til vands i nederste højre hjørne, når du er inde på dækningskortet.

Du kan dog også se Telenors dækning på havet på deres dækningskort.

Generelt er der nogenlunde dækning tæt ved kysten, men særligt langs vestkysten kan der være områder med større problemer. Kommer du 5-10 kilometer væk fra land, vil du formentlig opleve dårlig dækning de fleste steder, og mange steder vil du også få problemer med forbindelsen selv tæt på land.

Hvis du sejler meget i samme område, kan det være en idé at bestille dit mobile bredbånd op til en sejltur. Du har nemlig 14 dages fortrydelsesret – også efter emballagen er brudt. Så hvis du opdager, din forbindelse ikke kan leve op til dine forventninger, kan du fortryde dit køb inden for 14 dage.

Hvis du primært vil være online i havnene, kan du undersøge på eksempelvis havnens hjemmeside, om der er adgang til trådløst netværk. Desuden har TDC hotspots i enkelte havne – og ikke kun de største, så det kan være en god ide at undersøge, om de dækker en eller flere af de havne, du typisk lægger til i.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Net1 – god dækning men lav hastighed

Hvis du har brug for dækning længere ude på havet, er Net1 også en mulighed. Deres teknologi betyder dog, at routeren skal være koblet til en stikkontakt. Til gengæld kan du være på nettet flere kilometer ude på havet, da deres teknologi gør, at masterne rækker længere.

I Danmark sælger de dog deres internet med en meget lav starthastighed, og det betyder, at det for mange er en dårlig løsning – især hvis du ikke kun vil bruge nettet på båden. Yderligere er priserne også højere for de forskellige mængder data, end tilfældet er ved de fleste konkurrenter. Omvendt kommer man ikke uden om, at Net1 har den klart mest sikre dækning på havet sammenlignet med de traditionelle udbydere af mobilt bredbånd. Og kommer du bare lidt væk fra kysten, står de for alvor stærkest.

Men den potentielle hastighed på 6 Mbit giver også naturlige begræsninger på havet, og du skal eksempelvis ikke vælge Net1, hvis du vil kunne streame film fra Netflix eller video fra flere computere samtidig. Du kan dog godt fra en computer af gangen, hvis du er tæt på kysten, og der er også hastighed nok til du kan have flere computere online nogenlunde smertefrit ved almindelig surf.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning