Bredbånd i Esbjerg

I Esbjerg samt resten af Vestjylland er internetforbindelserne generelt i orden.

Få gode internetforbindelser i EsbjergI Esbjerg og omegn er der udmærkede muligheder for pålidelige internetforbindelser, og du har som forbruger mulighed for at vælge mellem flere forskellige udbydere og teknologier. Men inden du kaster dig ud i et køb, er der dog flere spørgsmål, som er fornuftige at tænke over.

For det første skal du som forbruger være bevidst om dit behov, så du ikke køber forbindelser, du ikke har brug for. For det andet skal du også afgøre med dig selv, hvad du er villig til at betale for dit internet – der er jo ingen grund til at smide dine hårdt tjente penge ud af vinduet, vel?

Det er forståeligt, hvis din første tanke nu er, at du så er nødt til at gå på kompromis med langsommere internet for at få en god pris, men faktisk behøver du sjældent gå efter de dyreste abonnementer, hvis du vil have et godt abonnement til dit behov.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

For at få den bedste forbindelse til den bedste pris bør du bruge lidt tid på at overveje de forskellige muligheder, så du kan finde den forbindelse, der passer perfekt til dig og dit behov.

For at hjælpe dig med at gøre internetjunglen mere overskuelig, har vi allerede stillet nogle vigtige spørgsmål for dig.

Hvilken forbindelse har jeg brug for?

Mange ender i fælden hvor de køber langt hurtigere internet, end de egentlig har brug for. Derfor ender de også med at bruge flere penge, end de reelt behøver. Langt de fleste hjem kan i dag klare sig med en 10-20 Mbit-forbindelse, da dette sagtens kan håndtere et alment internetforbrug. Har du kun én eller to computere tilkoblet internettet ad gangen, behøver du altså sjældent mere end 10 Mbit. Har du derimod tre eller fire computere tilkoblet internettet, eller streamer og downloader du flere ting samtidigt, vil det give dig den bedste oplevelse, hvis du går efter en forbindelse på omkring 20 Mbit.

Du bør normalt først overveje en forbindelse på 30 Mbit eller derover, når du jævnligt har 5 eller flere computere koblet på nettet, der alle skal kunne håndtere krævende opgaver på samme tid – eksempelvis i virksomhedssammenhænge eller streaming af video. Der er altså mange penge at spare, hvis du overvejer dine personlige behov, inden du bestiller nyt internet.

Internet alene eller bredbånd og TV i én pakke?

Igen er det fornuftigt at overveje dine personlige behov, inden du køber. Kan du for eksempel nøjes med en god og stabil internetforbindelse, samt den håndfuld licensbetalte kanaler der kan modtages via en almindelig stueantenne? Eller skal du have flere betalingskanaler tilknyttet, så du har noget at vælge imellem? Og i så fald hvor mange? Lige meget hvad svaret er, har du som forbruger flere valgmuligheder, og på teknologierne til bredbånd kan du også modtage tv-kanaler, og derfor bør du overveje at se, om en samlet pakke giver mening for dig.

Den originale forbindelse – Bredbånd via xDSL

Ud af de bredbåndsteknologier der eksisterer i Danmark, er xDSL den, man vil betegne som den traditionelle forbindelse. Denne forbindelse kører på kobbernettet, som mange til daglig omtaler som internet gennem telefonstikket. Teknologien fungerer stadig udmærket, men bliver efterhånden presset af de nye teknologier på markedet.

Generelt får du med xDSL en fin og stabil forbindelse, der i første omgang giver dig internet uden TV. Dette kan ved flere selskaber tilkøbes som en ekstra service fra din udbyder. Denne løsning påvirker dog din hastighed, når internet og TV kører samtidigt – typisk med 4 Mbit pr. tændt tv. Telia, Fullrate og TDC tilbyder alle tv via bredbånd.

Derudover skal du være klar over, at hastighederne på xDSL ikke altid er garanterede, men at udbyderen dog forpligter sig til at levere en minimumshastighed. Vi anbefaler derfor, at du er kritisk i forhold til, hvilken minimumshastighed dit behov kræver, men som regel vil din hastighed være meget tæt på den markedsførte hastighed.
Vi har samlet priser på bredbånd på det traditionelle kobbernetværk i nedenstående tabel.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Bredbånd via kabel-tv

Hvis du allerede har kabel-tv, kan din udbyder næsten altid også tilbyde dig en nem internetløsning. Ofte er priserne ret gode sammenlignet med samme hastigheder via andre teknologier. Men det er alligevel en god idé at undersøge, om din nuværende udbyder tilbyder dig den mest økonomiske eller fordelagtige løsning. Ofte kan det især være svært at finde hastigheder, der matcher dit behov, hvis du bor alene eller bare ikke har et ret stort behov.

Med kabel-tv og internet i én pakke fra den samme udbyder, vil priserne ofte være billigere end TV og internet fra to forskellige firmaer. Det er værd at bemærke, at der med denne løsning heller ikke opstår forstyrrelser på signalet, når internet og TV benyttes på samme tid, som det er tilfældet med xDSL-løsningen. Dog kan der være en reel forskel på, hvilke kanaler de forskellige firmaer udbyder, og ikke mindst på prisen for din samlede pakke. Desuden kan der i spidsbelastningsperioder være lidt lavere hastigheder end markedsført, men i så fald bør hastigheden også være højere på andre tidspunkter. Udbyderne er nemlig forpligtet til at levere den markedsførte hastighed som gennemsnitshastighed, når der er tale om bredbånd via kabel-tv.

Nedenfor har vi samlet en tabel for de største internet og kabel-tv udbydere.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 35 / 5 Mbit)
6 mdr. 2072 kr. 279 kr.
(min. pris: 2072 kr.)
Mere info 300/50 Mbit
1 mdr. 2513 kr. 369 kr.
(min. pris: 668 kr.)

Lynhurtigt internet og TV – Bredbånd via fibernettet

I dag er fibernettet, generelt set, leverandør af det bedste internet. Dog har det sine begrænsninger – både i forhold til dækning og pris. Dækningen er endnu ikke landsdækkende, og prisen kan forekomme høj, fordi det antal Mbit der udbydes, ofte overstiger det almindelige behov. Prisen kan derfor virke dyr for den almene forbruger, specielt hvis man også ønsker en TV-pakke. Men har man derimod brug for en høj internetforbindelse, og er villig til at betale lidt for sit TV, er prisen faktisk ganske fornuftig. Derfor er det med fibernettet specielt vigtigt at overveje dit behov nøje, så du ikke betaler unødvendigt for en forbindelse, du ikke har brug for.

I Esbjerg udbydes fibernettet i øjeblikket af Stofa gennem Syd Energi, efter kundernene i i2014 blev flyttet fra Waoo! til Stofa.

Generelt bliver fibernet regnet som den bedste og mest stabile teknologi. Hastighederne er garanterede, og der er ingen problemer med spidsbelastning. I netop Esbjerg – og det sydlige Danmark generelt – er fiber i øvrigt meget udbredt sammenlignet med resten af landet.

Du kan gennem både Stofa og Syd Energi nemt undersøge, hvorvidt du bor i et område, der er dækket af fibernettet, eller du kan tjekke Erhvervsstyrelsens undersøgelse, der viser at hele 80 procent af Esbjerg og omegn har mulighed for at benytte fibernet-løsningen.

Internet på farten – Mobilt bredbånd

Har du ikke brug for så kraftige forbindelser, som de ovenstående tre muligheder tilbyder, eller bruger du bare ikke internettet ret meget, så er mobilt bredbånd måske noget for dig. Her modtager du signal fra det trådløse 3G og 4G via en USB-dongle, som du kan sætte i computeren og tage med dig over alt.

Det du skal være klar over, når du overvejer mobilt bredbånd er, at der kan være store forskelle på, hvor godt du er dækket ind forskellige steder i landet. I de større byer er der generelt god dækning med 3G, mens der endnu kan være huller i 4G-dækningen. Vi har tidligere lavet en analyse af den mobile bredbåndsdækning i Esbjerg, som du kan læse for at få et bedre overblik over en række forskellige udbyderes dækning i området. I øjeblikket deles det mobile bredbånd i Esbjerg-området af tre netværk: TDC, Telenor/Telia og 3.

Nedenfor kan du selv klikke ind på dækningskort fra de udbydere, som du er interesseret i.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning