Internet når du flytter hjemmefra

Skal du flytte hjemmefra og for første gang købe en internetforbindelse?

Det er vigtigt, du vælger den rigtige forbindelse. Selv om du måske har givet dit besyv med, når familien har skullet vælge internet, er det helt nye overvejelser, du skal gøre dig, når du flytter hjemmefra.

Dels har man ofte et strammere budget, og samtidig er der ofte kun én bruger at tage højde for.

Er du alene om din forbindelse, er valg af forbindelse ofte meget let. For langt de fleste er omkring 10 Mbit rigeligt til en computer. Du kan sagtens streame, downloade og have telefonsamtaler over nettet. Samtidig er prisen også ganske fornuftig. Du skal have et særligt behov for eksempelvis download, før 10 Mbit ikke lever op til dit behov. Streamer du ikke, kan du reelt gå helt ned på 2-4 Mbit, men ofte er merprisen for eksempelvis 10 Mbit ikke ret stor.

Er du alene om forbindelsen, behøver du normalt ikke lægge særligt vægt på uploadhastigheden, medmindre du meget ofte uploader billeder eller gerne vil have videosamtaler i god kvalitet.

Priser på internet til én person

Vi har samlet priser på abonnementer, der passer til dig, der bor alene.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)

Jeg skal dele nettet med andre

Skal du dele forbindelsen med flere, skal der nye overvejelser ind over. En god tommelfingerregel er at have omkring 6 Mbit pr computer i hastighed. Det vil betyde, at du kan streame fra flere computere samtidig, og at du reelt ikke vil opleve problemer. Bliver der kun streamet fra én computer af gangen, kan man dog faktisk ofte stadig nøjes med 10 Mbit, hvis der kun er 3-4 computere på nettet af gangen.

Ikke desto mindre, jo flere computere, jo højere hastighed. Er I eksempelvis omkring 4-5 der skal dele forbindelsen i en fælles lejlighed, så bør I gå efter mindst 20 Mbit – og gerne mere, hvis én eller flere vil streame og/eller downloade større mængder data jævnligt.

Hvis du har mere end to computere online af gangen bør du lægge vægt på, at der også er en rimelig uploadhastighed med. En god tommelfingerregel er, at 1 Mbit pr computer er mere end rigeligt til det normale behov, mens 0,5 Mbit er tæt på at være i underkanten. Men vil du gerne kunne uploade filer hurtigt eller føre videosamtaler, kan du prioritere det endnu højere.

Priser på internet, der kan deles

Følgende abonnementer passer især til dig, der skal dele forbindelsen med flere personer.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 35 / 5 Mbit)
6 mdr. 2072 kr. 279 kr.
(min. pris: 2072 kr.)
Mere info 50/50 Mbit
1 mdr. 1673 kr. 279 kr.
(min. pris: 578 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Kan jeg overtage forbindelsen fra den tidligere beboer?

Det kan du faktisk ofte. Af og til vil beboeren dog have et ønske om at tage abonnementet med sig – men indimellem giver det ikke mening for vedkommende.

Fordelen for dig ved dette er, at du typisk sparer penge på oprettelse(ikke nødvendigvis hele beløbet). Desuden kan den tidligere beboer have fået gunstigere vilkår end markedspriserne, så du får en billigere forbindelse.

Til gengæld kan du også risikere, at udstyret er forældet. Og uanset hvad er det en god idé at undersøge, om du kan spare penge ved at vælge en anden udbyder.

De fleste køber da også deres helt egen nye forbindelse, når de flytter til et nyt sted.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Udover månedspriser og hastighed skal du også se på mindstepriser og udstyr. Udstyret er dog hurtigt klaret. Stort set alt internet kommer i dag med trådløs router, men er det vigtigt for dig, bør du alligevel eftertjekke for en sikkerheds skyld. Du kan også koble dig til en trådløs router via kabel, ligesom du kan slå den trådløse funktion fra i routeren, hvis du ikke ønsker at bruge den.

Når du flytter hjemmefra for første gang, kan der ofte være tale om flere flytninger på kort tid. Derfor bør du ofte lægge relativt høj vægt på prisen efter seks måneder, hvilket altså typisk er mindsteprisen.

Er du ligefrem næsten sikker på, at du vil flytte videre inden for seks måneder, skal du overveje, om du kan klare dig med mobilt bredbånd. Det kan du nemlig tage med dig i forbindelse med flytning, mens du med traditionelt bredbånd vil stå med en ekstra udgift, hvis det bliver nødvendigt for dig at opsige abonnementet inden for seks måneder.

Hvis du flytter på kollegie, skal du også være opmærksom på at der ofte er en fælles løsning for internet på kollegier, hvor du betaler over huslejen.

Læs også vores guide om, hvordan du finder ud af, hvem der kan levere internet til dig


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning