Mobilt bredbånd på campingferien

Skal du på camping, og vil gerne have mulighed for at være på nettet imens? Selv om campingpladsen ikke tilbyder trådløst internet, eller du måske bare ikke vil betale den pris, de forlanger, så er det langtfra umuligt at komme på nettet med alle dine enheder.

Hvis der er dækning til mobilt bredbånd, er der nemlig adskillige løsninger, som gør det muligt for dig at være på nettet uanset om du bare vil kunne tjekke vejret hver dag i en uge eller to, eller du vil sidde hver weekend i sommeren på danske campingpladser og kunne høre musik via nettet, så der er hyggeligt i campingvognen.

Heldigvis er der dækning fra mindst en udbyder på langt de fleste campingpladser, men jo mere øde campingpladsen er placeret, jo ringere mulighed er der for ordentligt dækning – omvendt, ligger campingpladsen i eller meget tæt på byen, er der som regel god dækning.

Skal du kun kortvarigt bruge internet på en computer eller til et mindre tv-program, kan du ofte bruge din mobiltelefon til at dele forbindelsen, hvis du har et abonnement med meget data. Antennen er ringere, wifien kan være mere ustabil og den bruger markant mere strøm, men generelt er det en fin løsning til det lille behov – og dataen kan godt række langt, og faktisk være nok til selv daglig streaming. Det er dog en god idé at have powerbank med dig – især hvis du ikke har adgang til strøm.

Generelt vil det ofte være den billigste og simpleste løsning, og det går ikke væsentligt ud over kvaliteteten – omvendt kan de nævnte problemer være med til at gøre, at andet alligevel er et bedre valg. Husk at sætte kode på, så de øvrige campister, ikke hopper på din forbindelse og bruger din data.

Mobilt wifi til campingferien

Med mobilt wifi kan du dele forbindelsen med flere enheder via WiFi-signal. Du kan både koble computer, tablet og smartphone på, hvis det kan koble sig op via almindeligt WiFi- det er det samme, der bruges, når du kobler dig til en trådløs router.

Mobilt wifi er mobilt bredbånd, hvor du har en lille enhed på størrelse med en smartphone. Den har et batteri og behøver derfor ikke konstant stikkontakt, men batteritiden er dog sjældent mere end 5-6 timer.

Vi har samlet abonnementer med mobilt wifi ved de forskellige udbydere.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Udstyr
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Sådan undersøger du dækningen

Generelt har YouSee ry for at have den bedste dækning, så hvis du ikke ved, hvilke campingpladser du vil overnatte på, er den bedste mulighed for en ordentlig forbindelse hos dem – især Telia og Telenor er dog ikke langt fra med deres fælles netværk, og 3 har også dækning langt de fleste steder.

Der er dog omvendt ingen garantier for god dækning, og uanset netværk kan du sagtens havne på en campingplads, hvor det næsten er hurtigere at vente på regnskyen kommer, end at gå på nettet for at undersøge, hvornår den kommer. De fleste steder vi du dog opleve, at de begge kan levere tilfredsstillende hastigheder.

Hvis du ved, hvilken campingplads du skal være på, bør du dog undersøge dækningen. Udover de fire udbydere med egne master, er der naturligvis mange flere, men de øvrige udbydere lejer sig ind på ét af de fire netværk, hvor Telia og Telenors er slået sammen og derfor reelt identiske. Alle selskaber har mindre udbydere på netværket, men TDC/YouSee er det selskab flest benytter sig af – blandt andet fordi TDC ejer flere af de mindre udbydere, herunder YouSee, som er selskabet de selv bruger til at sælge teletjenster til private forbrugere.

Alle udbyderne har dækningskort på deres hjemmesider. Læs hvordan du analyserer på udbydernes dækningskort.

Abonnementer, der passer til campingferien

Vil du kun bruge dit mobile bredbånd, mens du er på campingferie og kun i et par uger? Så bør du formentlig enten søge mod forbrugsafregnet mobilt bredbånd eller mobilt bredbånd med taletidskort.

Forbrugsafregnet passer især til dig, der bare kort vil kunne tjekke dit mobile bredbånd. Den mest logiske løsning er formentlig Fullrates, hvor du får 200 MB data(de kører ofte kampagner med større startpakke) – den første data skal du dog bruge inden for en hvis periode. Samtidig følger der et USB-modem med, så du får adgang til nettet for under 200 kroner med alt, hvad du skal bruge.

Med 200 MB kan du dog ikke lave andet end at tjekke vejret, mail og nyheder en håndfuld gange, men skal du ikke mere end det, kan det være et fornuftigt abonnement, og efter seks måneder kan du eventuelt komme ud af det, hvis du ikke ønsker at poste 9 kroner om måneden i det.

Oister har en forbrugsafregnet løsning til mobilt bredbånd, hvor du betaler på forhånd når du vil have åbnet for nettet, uanset om det er for en dag, en uge eller mere. Prisen er ganske skarp, og kan være god for mange campister – især dig, der kun er afsted en weekend eller en uge af gangen, og måske ikke altid har brug for nettet. Se Oisters tank selv løsning.

Hvis du gerne efter campingturen vil bruge dit mobile bredbånd som supplement til dit almindelige bredbånd, kan du læse vores artikel om mobilt bredbånd som ekstra forbindelse.

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 5-10 Mbit
(Netværk: Net1)
Fri data Ingen 2028 kr. 338 kr. Udbyderen bidrager ikke
(min. pris: 338 kr.)

Valg af udstyr

Generelt er din smartphone den letteste og simpleste måde at komme på nettet, men for en del er det vigtigt at have særskilt udstyr til mobilt bredbånd – og måske også presse lidt ekstra hastighed på nettet.

For de fleste campister er et USB-modem formentlig den rigtige løsning, men hvis du gerne vil kunne lade dine medcampister være på internetforbindelsen samtidig med dig, kan du også investere i en router. Den kræver dog en stikkontakt.

Med en router til mobilt bredbånd kan du få flere computere på nettet samtidig, hvilket ikke er muligt med et USB-modem. Det koster typisk 500-1000 kroner ekstra i oprettelse, og det er kun Telia, 3 og Telenor, der tilbyder det som en del af deres abonnementer.

Net1 – et solidt alternativ

Udover de traditionelle udbydere af mobilt bredbånd, er Net1 også en mulighed. Hvis du også er på camping i Sverige og Norge, har du fri adgang til det norske og svenske netværk hos dem uden at skulle betale ekstra.

Samtidig har de dækning i mange yderområder, da de er baseret på en anden teknologi, og der er ikke mange steder, de ikke kan komme tæt på deres lovede hastigheder – men det er også her, der opstår et mindre problem. Deres hastigheder er temmelig langsomme, og de sælger kun abonnementer med 20 Mbit, og desværre er der flere steder, det bliver oplevet, at hastighederne ikke er i nærheden af det – det kan dog svinge meget lokalt, og heldigvis har du 14 dages fortrydelsesret ved Net1 i skrivende stund – det er du også sikret det ved lov, hvis du bestiller via telefon eller over nettet uanset udbyder.

En anden ulempe ved Net1 er prisen. Du betaler en del mere for datapakkerne, end ved de øvrige udbydere. Men camperer du meget i Norge og Sverige også, vil du være så sikker som muligt på at du kan komme på nettet på mange campingpladser eller ligger campingpladsen bare i et område med meget dårlig dækning, så er de et rigtigt fint alternativ. Omvendt har Net1 faktisk en løsning med fri data, så du kan gå helt amok – hos Net1 er det vel at mærke uden en fair use grænse på 1000 GB, som de fleste øvrige har ved deres fri data abonnementer, hvilket vil sige der reelt er den datagrænse på 1000 GB.

Vær dog opmærksom på, at Net1 kun sælger deres abonnement med en router og ikke USB-modem.

Udbydernes dækningskort

Vi har samlet links til udbydernes dækningskort, så du let og hurtigt kan undersøge dækningen netop der, hvor du har brug for din forbindelse.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning