Installér program til at måle dit dataforbrug

Det kan være svært at gennemskue, hvor meget data man egentlig bruger.

Overvejer du at skifte fastnetforbindelsen ud, kan du installere en data tracker på de computere, der har forbindelse til netværket, så du kan få et billede af, hvor meget data du bruger på en måned.

Det kræver naturligvis, at computerne kun er på nettet fra din bopæl via, og det kan hurtigt blive besværligt, hvis du har mere end én computer. Ikke desto mindre er det den bedste måde at få et klart billede af dit forbrug.

Blandt de brugbare programmer er DU Meter. Programmet holder både øje med hastighed og datatrafik, så du kan få et billede af, hvor meget du bruger internettet. Du kan prøve programmet gratis i 30 dage, men herefter skal du købe en licens for at kunne bruge det – 30 dage er dog ofte nok til at få et fornuftigt billede af ens dataforbrug, men ens forbrug kan svinge meget fra måned til måned.

Kan kun bruges til Windows

Programmet virker kun på Windows computere. Så længe du ikke har købt licens, vil der komme popups, som minder dig om, hvornår prøvetiden udløber.

Når du har installeret programmet, skal du vælge “Network traffic to and from the internet only”, da den naturligvis ikke skal medtage den data, der ikke sendes over internettet men kun over det lokale netværk.

Programmet kan også installeres til at holde øje med din trafik på din mobile bredbåndslinje, og advare dig, når du nærmer dig din forbrugsgrænse – du bestemmer selv, hvornår advarslen skal komme. Hvis du vil bruge det fast, kræver det dog naturligvis, at du køber programmet, og som regel kan du følge med i dit dataforbrug hos din udbyder.

Når programmet er installeret vil det dukke op ved ikonerne ved uret. Når du højreklikker på det, kan du vælge “Totals and reports” for at se dit dataforbrug. Du kan se dataforbrug for den seneste uge og den seneste måned under fanebladet “Totals” – du skal se under “Both directions”, da du både bruger data når du sender data til internettet(eks. når du vedhæfter en fil til en mail), og når internettet sender data til dig (eks. når du indlæser en hjemmeside).

Du skal naturligvis huske på, at dataforbruget kan svinge meget fra måned til måned. Den ene måned har du måske kun brugt et par hundrede MB data, men den næste måned skal du downloade en stor opdatering til Windows eller har et par dage, hvor du ser mange videoer på Youtube, og dermed pludselig bruger flere gange så meget data.

For de fleste brugere, vil det derfor være en idé at købe med et lidt højere dataloft, end man forventer at bruge, men det afhænger naturligvis også i høj grad af, hvor slemme følgerne ved at overskride dataforbruget er, i den situation man netop selv står i.

Priser på mobilt bredbånd

Vi har samlet priser på mobilt bredbånd med forskellige datapakker:

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning