Gennemgang af Onfone

Onfone var et dansk teleselskab, der havde størst fokus på mobiltelefoni – de blev 1. januar 2013 en del af YouSee. Fra december 2013 skiftede de også navn til YouSee, efter de ellers var fortsat med eget brand.

Besøg YouSee.dk

Vi har ladet nedenstående informationer blive stående, men de er fra før sammenlægningen. Vi anbefaler, du i stedet læser artiklen om YouSee, men er du udelukkende interesseret i mobildelen er informationerne i starten af 2013 stadig relativt retvisende her i artiklen, men artiklen vil ikke blive opdateret fremadrettet.

Priser hos Onfone

Priserne på mobilt bredbånd er i den lidt høje ende – især de ret lave hastigheder taget i betragtning. Til gengæld slipper du for bindingsperioden, også selv om du køber med modem – langt de fleste steder er du bundet i seks måneder. Vær opmærksom på, at du betaler for forbrug, hvis du overskrider forbrugsgrænsen hos Onfone. Prisen er 35 øre pr. MB.

Onfone har allerede nu enkelte fordele til deres kunder – især hvis du også er kunde ved YouSee. Dette kan ganske givet blive udvidet yderligere på sigt. Som almindelig mobilkunde kan du således høre alt det musik du vil via YouSee Musik app’en, uden det tæller data. Er du også YouSee kunde har du også web-tv på mobilen – du kan dog kun se én times gratis web-tv hver dag.

Trustpilot 8,0

Scoren er ganske fornuftig, og Onfone ligger i den bedre ende blandt mobilselskaberne. Det afspejler sig også i ganske mange positive kommentarer. Onfone blev ved nytår 2012/2013 slået sammen med YouSee, og siden er scoren steget yderligere. Enkelte er dog utilfredse med dækningen og især kundeservice får en del kritik. Generelt er der dog meget ros, og kunderne føler sig åbenlyst godt behandlet.

Rosen går især på et stabilt selskab, der holder, hvad de lover.

Hjemmesiden:

Onfones hjemmeside er ret overskuelig hjemmeside, og abonnementerne er listet fornuftigt op – men de har også kun to abonnementer på mobilt bredbånd, så man svømmer ikke valgmuligheder.

Er du interesseret i mobilabonnementer er det en anelse mere uoverskueligt og rodet.

I nedenstående video forklarer vi, hvordan du køber mobilt bredbånd via Onfones hjemmeside.

Netværk til mobilt bredbånd:

Onfone bruger TDC’s netværk, og der er således rimelig dækning mange steder, men omvendt også en del steder med huller – det er altid en god idé at tjekke dækningen inden man køber mobilt bredbånd!

Ejerskab:

Onfone er ejet af TDC, som de blev købt af i 2011. Siden 1. januar 2013 har det været en del af YouSee, men som selvstændigt brand.

Teleankenævnet:

Der var 12 klager over Onfone i 2012, hvilket betyder, at deres andel af klager var en hel del over deres markedsandel – tæt på tre gange så høj. Klager fik delvist medhold i 4 sager og yderligere helt medhold i 1 sag. Det er en markant større andel, der har givet medhold sammenlignet med konkurrenterne, og kunne tyde på at Onfone har haft nogle problemer i 2012 – tidligere har de ellers klaret sig godt.

Der var således seks behandlede klager over Onfone i 2011. Klager fik delvist medhold i en enkelt, mens 2 endte i forligssekretariatet. En enkelt klage blev afvist af nævnet, mens klager ikke fik medhold i de resterende tre.

Der var ingen behandlede klager i Teleankenævnet for Onfone i 2010 – Onfone har ellers eksisteret siden 2006, så det er positive tegn, selv om markedsandelen på det tidspunkt har været lavere end i dag, hvor de har omkring 200.000 kunder.

Forhandlere:

YouSee.dk


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning