Andre udbydere på YouSee-nettet

På YouSees kabel-tv net kan man nu få adgang via andre udbydere end YouSee selv.

Der er i udgangspunktet intet krav om tv-pakke hverken ved YouSee eller de nye udbydere. Generelt siger lovgivningen, at du ikke må tvinges til at have tv-pakke – heller ikke som forudsætning for at få bredbånd. Til gengæld må du godt tvinges til at have bredbånd.

Du vil via opslag på de alternative udbyderes side kunne se, om der er åbent for adgang.

I 2019 er det mange af de alternative udbydere, der tilbyder bredbånd via kabel-tv. Blandt andet Hiper, Kviknet, Fastspeed, Fullrate, Telenor og Telia tilbyder bredbånd via YouSee’s coax-net.

Du bør kunne forvente det samme af din forbindelse, som det du får via YouSee – har du problemer med stabiliteten, burde du derfor også have det ved de andre, og omvendt har du en fin og stabil forbindelse via YouSee, bør du også have det ved de øvrige. Der kan dog være mindre forskelle i opsætningen, og nogle gange kan de små forskelle have store konsekvenser.

Det er kun YouSee’s net, der er åbent for andre udbydere – Stofas er altså ikke, men her er det i dag også muligt de fleste steder at få bredbånd uden at have tv-abonnement.

Priser på bredbånd via YouSees net

Vi har samlet priserne på bredbånd via YouSee’s coax-net – både fra YouSee og konkurrenterne.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 1000/60 Mbit
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 1000/100 Mbit
6 mdr. 1494 kr. 249 kr.
(min. pris: 1494 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 35 / 5 Mbit)
6 mdr. 2072 kr. 279 kr.
(min. pris: 2072 kr.)

Hvorfor er der åbnet for YouSee’s net?

Der er fokus på via fastsatte rammer at have net åbne, hvis der er monopollignende status. Da TDC ejer YouSee, og dermed ikke bare en stor del af infrastrukturen til kobber men også via YouSee kabel-tv, er kabel-tv området også omfattet af regler for konkurrenters adgang. Det samme gælder i øvrigt TDC’s fibernet, selv om flere konkurrenter står stærkere på fiberområdet.

Der har faktisk altid været åbnet for YouSees coax net. Tidligere har ingen dog forsøgt sig på det, da vilkårene har krævet, at udbyderne også tilbød tilsvarende tv-pakker. På grund af YouSee’s stordriftsfordele har det ikke været muligt for konkurrenter at lave et produkt, som de troede på kunne konkurrere med YouSee’s produkt.

Der har dog været en del fokus fra politisk side på området, og man har set på flere muligheder for, hvordan man kunne sikre reel konkurrence på YouSee’s net.

Der har både været fokus på muligheden for at lave en mere simpel tv-pakke eller helt udelade tv-pakken. Den teknologiske udvikling har betydet, at det sidste blev den logiske løsning, da YouSee selv offentliggjorde, at de ville kunne tilbyde bredbånd uden tv-abonnement fra starten af 2016 – noget der tidligere ikke var muligt af tekniske grunde ifølge både YouSee og Stofa.

I starten var en del af de mindre udbydere skeptiske over for vilkårerne, og det tog lidt tid før det for alvor blev udbredt at tilbyde bredbånd på YouSee’s net – i dag er en meget stor del af de alternative udbydere dog med på Coax-vognen.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning