Bredbånd i Aalborg – find den bedste løsning

Når du skal have bredbånd, er der flere ting, du skal tage stilling til – og når du bor i en større by som Aalborg er der for alvor tit gode muligheder for at finde det helt rette net.

Særligt fire teknologier er interessante for dig, der bor i Aalborg: kabelnettet(via kabel-tv udbyderen), fibernet, kobber(xDSL via telefonstikket – den “traditionelle” måde) og mobilt bredbånd.

Bredbånd fra kabel-tv udbyderen er som regel i den absolut bedste ende af markedet, og produktet er normalt også af god kvalitet, men det kræver dog, du har tv-abonnement via udbyderen, og her er priserne ofte mere pebrede. Der kan også være lokale forskelle, og tidligere har der været problemer i netop Aalborg, da to lokale antenneforeninger kom i kraftige uenigheder, men i dag burde der være styr på situationen.

Fibernet er det bedste og mest moderne internet. Du kan få de højeste hastigheder, især hvis du også vil lægge ting op på nettet (eksempelvis videoer og billeder). Samtidig er det også en særdeles velegnet linje til spil over nettet. Fibernet er dog endnu ikke muligt alle steder – heller ikke i Aalborg.

Priser på bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)

Traditionelt bredbånd i Aalborg

Internet via kobber er det, man også kalder internet gennem telefonstikket. Det er det, vi normalt betegner som den traditionelle måde at få bredbånd på. Ligesom i resten af Danmark sidder TDC på kobberkablerne i Aalborg. Generelt vil du i udgangspunktet opleve de samme hastigheder ved alle udbydere uanset, hvor du bor.

Hvis én udbyder ikke kan tilbyde mere end eksempelvis 2 Mbit et sted, skal du ikke forvente, at en anden udbyder kan tilbyde markant højere hastighed.

Kobbernetværket er lidt dyrere end bredbånd via kabel-tv, men det kan sagtens konkurrere på priserne med fibernet – i hvert fald så længe du ikke er en stor familie eller har særlige behov.

Priserne på kobbernetværket er landsdækkende, og i det meste af Aalborg vil du normalt opleve gode hastigheder via kobber. I enkelte områder kan der dog være problemer, og det gælder især i områder med kabel-tv. Det skyldes, at det er sværere at tiltrække kunder til kobbernetværket grundet konkurrencen med kabel-tv.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 100/30 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1892 kr. 249 kr.
(min. pris: 1892 kr.)
Mere info 100/35 Mbit
(minimum: 5 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 2193 kr. 249 kr.
(min. pris: 2193 kr.)
Mere info 100/25 Mbit
(minimum: 10 / 0.5 Mbit)
6 mdr. 1692 kr. 249 kr.
(min. pris: 1692 kr.)
Mere info 150/30 Mbit
(minimum: 100 / 20 Mbit)
6 mdr. 2492 kr. 349 kr.
(min. pris: 2492 kr.)

Bredbånd via kabel-tv i Aalborg

I Aalborg vil det typisk være gennem en antenneforening, der samarbejder med Stofa(det gør eks. AN-TV, Gug-Visse-Dall og Nørretranders antenneforeningerne). I nogle tilfælde kan samarbejdet dog også være med YouSee, Dansk Kabel TV, Stofa eller noget helt fjerde. YouSee kan dog også levere udenom antenneforeninger enkelte steder. Hvis du bor i en lejet lejlighed, vil det typisk fremgå i lejekontrakten, hvis der er mulighed for kabel-tv.

Du kan typisk få et bredt spænd af hastigheder – især er de relevante for familier, mens man kan savne langsommere (og dermed billigere) alternativer, hvis man bor alene, men ofte er abonnementerne via kabel-tv udbyderne billigere end de langsommere abonnementer andre steder.

Har du kabel-tv bør du kraftigt overveje denne udbyder som bredbåndsudbyder. Undtagelsen er hvis du vitterligt har brug for fibernet (eksempelvis grundet behov for høj upload), eller hvis du kun er på nettet nogle få gange om ugen, og derfor kan spare penge med mobilt bredbånd.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 30/30 Mbit
1 mdr. 1853 kr. 259 kr.
(min. pris: 558 kr.)
Mere info 50/10 Mbit
(minimum: 35 / 5 Mbit)
6 mdr. 2072 kr. 279 kr.
(min. pris: 2072 kr.)
Mere info 300/50 Mbit
1 mdr. 2513 kr. 369 kr.
(min. pris: 668 kr.)

Fibernet i Aalborg

Lad os sige det med det samme. Ejerstrukturen er lidt kompliceret på fiberområdet, og i Aalborg er det også en tand mere indviklet. Den korte forklaring er, at HEF, Energi Nord, Bredbånd Nord og Waoo! tilbyder præcis det samme produkt – uanset ved hvilken af de fire du bestiller, er det fibernet fra Waoo! – eller reelt mere præcist: fibernet fra HEF gennem Bredbånd Nord.

Ekstra viden: Fibernetudbyderen i Aalborg

Waoo! er den største udbyder af fiberbredbånd i Danmark, og det er også dem, der tilbyder fibernet i Aalborg. Waoo! er ejet af en lang række energiselskaber, heriblandt nordjyske Nord Energi, Nyfors og Himmerlands Elforsyning (HEF). Fiberselskaberne har hver især deres områder, hvor de udbreder og vedligeholder fibernet. Det er HEF, der står for fibernettet i Aalborg, og det gør de via Waoo!–brandet. Bemærk at HEF ejer en del af Energi Nord (ikke at forveksle med Nord Energi).

Her stopper det dog ikke helt: HEF, Nyfors og Nord Energi ejer sammen Bredbånd Nord, som samler det nordjyske udbud på fiberområdet. Uanset om du køber via Waoo!, Bredbånd Nord eller HEF er det dog samme priser og produkt, du vil få, og du vil da også netop se Waoo! brandet på Bredbånd Nord og HEF’s hjemmeside.

I Waoo! er der mulighed for, at de enkelte elselskaber gør tingene på hver deres måde. Derfor kan der være lokale forskelle på service, hastigheder, priser og lignende. Waoo! er reelt et brand, der sikrer muligheden for en landsdækkende profil for energiselskaberne. Priser og hastigheder kan derfor ændre sig, efter du har tastet din adresse ind på Waoo!’s hjemmeside, og de kan således også være anderledes end dem, du finder i pristabellen herunder. Er priserne anderledes, bør det dog være til kundens fordel – altså en lavere pris end angivet.

Prisen på fibernet er i udgangspunktet i den høje ende. Omvendt får man et fremtidssikret produkt, og har man 3-4 computere online af gangen med jævne mellemrum, og bliver der streamet og downloadet en del i familien, så kan prisen hurtigt være ganske fornuftig.

Udbyder
?
Hastighed
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?
Mere info 200/200 Mbit
6 mdr. 1595 kr. 319 kr.
(min. pris: 1595 kr.)

Mobilt bredbånd i Aalborg

Mobilt bredbånd er bredbånd, der bliver leveret via mobilsignalerne. Det er præcis de samme signaler, som du modtager på smartphones og andre telefoner. Antennen er dog som regel stærkere i udstyr til mobilt bredbånd, og derfor vil signalet ofte være bedre, uden du dog skal forvente kæmpe forandringer.

Mobilt bredbånd er groft sagt for to typer personer. Dels kan dem, der kun er meget lidt på nettet spare penge. Det vil typisk være dig, der er online nogle få gange om ugen, og som ikke streamer. Det kan også være et fornuftigt valg for dig, der gerne vil kunne tage netforbindelsen med dig til eksempelvis sommerhuset, kolonihaven, caféen, studiegrupper og lignende.

Hvis du hører til den første gruppe, kan du typisk nøjes med 10 GB. Her vil du have nok data til, at du faktisk kan være på nettet flere gange om ugen og også i flere timer om gangen, hvis blot du holder dig fra at se videoer (et par Youtube videoer er der plads til, men undgå decideret at streame programmer og film eller se musikvideoer i flere timer). Er du kun online 1-2 gange om ugen eller mindre, kan du ofte hoppe helt ned omkring 1 GB data.

Hvis du vil kunne streame tv-programmer eller film, skal du være ekstra opmærksom. Vores tommelfingerregel her på siden er, at 1 GB svarer nogenlunde til en times streaming. Dette forudsætter, at du IKKE streamer HD, men dog streamer i en fornuftig kvalitet. Streamer du HD bruger du normalt mellem to og tre gange så meget data. For at finde frem til din forbrugsgrænse skal du altså “bare” finde frem til det antal timer, du forventer at streame hver måned (gerne sat i den lidt høje ende, men undgå dog også ligefrem at overdrive). Vil du streame HD bør du gange med omkring 2,5, men vi anbefaler ikke at streame HD fra mobilt bredbånd.

Vær opmærksom på, at din hastighed afhænger af dækningen, der hvor du bor.

Læs mere om dækningen i Aalborg

Priser på mobilt bredbånd

Udbyder
?
Hastighed
?
Data
?
Binding
?
Pris 6 mdr.
?
Pris pr. mdr.
?
Gå til udbyder
?

Dækning til mobilt bredbånd

Da mobilt bredbånd kommer trådløst via master, er du afhængig af at bo i nærheden af en mast.

Især hvis du vil streame er det rart med 4G-dækning, og her er alle udbyderne glimrende med i Aalborg, hvor der generelt er solid og bred dækning. Du bør dog undersøge dækningskortene hos udbyderne, da der kan være huller, og især hvis du også vil kunne bruge det udenfor Aalborg – eksempelvis i et sommerhus – vil det være en god idé at kaste et blik på kortene. Hvis du ikke streamer vil du som regel opleve rigeligt hastighed på 3G-netværket, hvor du kan finde bedre priser – og kan du modtage et godt 3G-signal, kan du også streame derfra uden problemer. Bemærk at flere af de små udbydere, kun har adgang til 3G-netværket.

Bemærk i øvrigt, at mens Telia og Telenor har helt identisk dækning på både 3G- og 4G-området – de har ganske enkelt fælles master, men dette gælder dog ikke for 2G-området, der dog kun er meget lidt interessant i forhold til mobilt bredbånd.

Udbyder Netværk Link til dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text TDC Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor Se dækningskort
some_text Telia-Telenor eller TDC* Se dækningskort
some_text 3 Se dækningskort
some_text Net1 (CDMA)
(Kun med trådløs router**)
Se dækningskort

Flere udbydere kræver ekstra månedspris, hvis du vil have 4G-adgang - husk at også dit udstyr skal understøtte 4G. Alle udbydere kan i udgangspunktet tilbyde 4G.
* Hos Mobilic kan du vælge enten TDC's eller Telias netværk, men har kun adgang til ét af gangen. 10 GB 3G mobilt bredbånd er dog kun tilgængeligt på TDC's netværk.
** Net1 kører på en anden teknologi, der dækker bredere med med lavere hastighed. Teknologien bruges ikke til mobiltelefoni i Danmark. Det bliver kun solgt med trådløs router.


Sammenlign priser fra 20 internetudbydere

Gå til prissammenligning